ne može lakše

Trik koji koriste profesionalni kuhari: kada dinstate luk, dodajte 1 žlicu ovog sastojka i neće vam se usmrdjeti stan

 ANDREWMEDINA/GETTY IMAGES

Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja priprema jela koja sadrže luk nije baš popularna. No, to ne mora biti tako. Logično, tijekom dinstanja dominirat će miris luka koji će prožeti cijelu kuću, kosu i garderobu. Glavni krivac neugodnih mirisa je otpuštanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi tijekom toplinske obrade. Ipak, postoji način na koji se neugodan miris može izbjeći, prenosi Krstarica.

Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka je soda bikarbona. Nakon što ste nasjeckali luk, potrebno ga je staviti u tavu sa zagrijanim uljem i jednom žličicom sode bikarbone. Ako se radi o većoj količini luka, više od pola kg, potrebno je dodati žlicu sode. Prodinstajte luk kao i obično. Još jedna dobra stvar je što će se luk zgusnuti, pa će se lakše probaviti. Također, moguće je izbjeći korištenje zaprške jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti učinak kao i zaprška. Ovaj trik koriste i profesionalni kuhari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 11:38