Nevjerojatno!

Trik za sprječavanje prolijevanja kipuće vode iz lonca koji ćete svima podijeliti. Genijalno!

 TOMBEGASSE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Za one koji ne vole nered koji nastaje nakon što se voda s hranom prelije iz lonca na štednjak, ova preventivna tehnika mogla bi postati još jedan od životnih trikova, koji ćete dodati na vaš popis.

Kreator sadržaja dobio je same pohvale nakon što je podijelio svoj trik za sprječavanje prelijevanja kipuće vode iz loncu.

Trik se pojavilo na TikTok stranici @lifehack, u isječku koji je prikupio nevjerojatnih 252.000 lajkova i tisuće komentara.

- To je super trik! Odličan video, napisao je jedan gledatelj, dok se drugi nadovezao: - Užasnut. Nisam vjerovao, pa sam morao sam pokušati.

- Ulijem malo hladne vode kad bude spremno da prokuha, drugi je napisao, dok je treći dodao: - Oh, vau, isprobat ću ovo. Gotovo svaki put se prelije. Hvala vam.

image
O_LYPA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Logika iza trika je jednostavna. Lonca s vodom na vrućem štednjaku brzo se zagrije, ali treba znatno više vremena da voda počne ključati. Ovo kašnjenje u porastu temperature vode svodi se na nekoliko razloga, uključujući smanjeni prijenos topline iz posude. Kada voda konačno počne ključati, dodavanje kockice leda uzrokuje naglu promjenu temperature koja potiče vodu da izađe iz stanja vrenja.

- Tada će trebati neko vrijeme da toplina iz plamenika ponovno zagrije vodu do vrenja, rekli su stručnjaci na physics.stackexchange.

- Također možete položiti drvenu žlicu na vrh lonca i neće prokuhati, napisao je jedan, referirajući se na još jedan trik koji je nedavno postao viralan.

- Učila sam svoju 74-godišnju mamu da ako stavite drvenu žlicu u kipuću vodu, voda nikada neće proključati. Bila je zapanjena, ponovio je drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:24