UFC

Wilderov trener uveo je novu metodu u ovaj kamp: ‘Trenira tamo gdje se zidovi raspadaju, želimo vratiti taj mentalitet‘

Deontay Wilder i Malik Scott

 Instagram (malik Scott)
Iako ova metoda možda i ima smisla, iduće subote ćemo vidjeti je li urodila plodom

Tjedan dana dijeli nas od velike boksačke priredbe u Saudijskoj Arabiji, a predvodit će ju Deontay Wilder i Zhilei Zhang nakon što su Beterbiev i Bivol otpali zbog ozljede Beterbieva. Obojici teškaša ovo je krucijalan meč jer obojica dolaze iz poraza, a nije baš da su u mladim borilačkim danima.

Wilder je u posljednjem meču izgledao loše, a djelovao je dosta slabo i nezainteresirano. Njegov trener, Malik Scott, otkrio je koju su promjenu donijeli u ovaj kamp s ciljem da u Deontayju probude onu nekadašnju motivaciju:

‘‘Četiri puta tjedno idemo trenirati na traku na kojoj je trčao na početku karijere, kada nije imao ništa, kada je bio mršavi klinac koji je pokušavao trenirati da prehrani kćer. To je u srednjoj školi u koju je išao, hoda u svojim starim cipelama kroz ovaj kamp. Prije je trenirao kod kuće u svojoj teretani, a sada smo se vratili tamo gdje je trenirao kao klinac‘‘, rekao je Scott za Casino Online.

‘‘Sada trenira u dvorani u kojoj se zidovi raspadaju, posteri spadaju. Mjesto nije baš novo. Tu smo svaki dan i nadamo se da će mu to dati onaj nasilnički mentalitet. Takav mentalitet je imao prije nego što je postao svjetski prvak. Ovo je jako važna borba i trebamo njome poslati poruku‘‘, pojasnio je.

Iako ova metoda možda i ima smisla, iduće subote ćemo vidjeti je li urodila plodom. Wilder je protiv Parkera izgledao gotovo preplašeno, bez onog ubojitog instinkta koji ga je krasio svo ovo vrijeme. Ukoliko je to uspio vratiti, Zhanga čeka teška večer.

Linker
14. svibanj 2024 21:03