Meghan Markle

 SHUTTERSTOCK
PROSLAVA OBLJETNICE

Meghan Markle nije dobrodošla u London, ali zato s Harryjem uskoro odlazi u Afriku

Princ Harry u Londonu će početkom svibnja obilježiti desetu godišnjicu osnutka veteranskih igara Invictus Games.

Princ Harry u Londonu će početkom svibnja obilježiti desetu godišnjicu osnutka veteranskih igara Invictus Games.

Raspored princa Harryja početkom svibnja pretrpan je obavezama i poslovnim putovanjima u Nigeriju i Veliku Britaniju. Premda je želio da ga na oba putovanja prati njegova supruga Meghan Markle, to čini se neće biti moguća, pa će se vojvotkinja od Sussexa suprugu pridružiti samo na putovanju u Afriku, gdje stižu u višednevni posjet na poziv tamošnjeg ministra obrane Alhajia Mohammeda Abubakara Badarua. S njim su se zbližili za vrijeme održavanja lanjskih veteranskih igara Invictus Games u njemačkom gradu Düsseldorfu, gdje su nigerijski ratni veterani debitirali na sportskim igrama koje je princ Harry pokrenuo 2014. u Londonu. Uz ostalo su za vrijeme defilea natjecateljima otpozdravljali nigerijskoj delegaciji, pozirali s njom sa zastavom u rukama, a nigerijski ministar obrane bio je oduševljen organizacijom i odličnom atmosferom na igrama, pa je princu Harryju dao bianco pozivnicu da neke od idućih igara organizira u njegovoj zemlji, inače najmnogoljudnijoj afričkoj državi.

image

Supružnici zajedno putuju u Nigeriju

SHUTTERSTOCK

Osim toga bio je oduševljen pozdravnim govorom princa Harryja u kojem je odbjegli britanski kraljević naglasio kako je njegova supruga podrijetlom velikim dijelom Nigerijka. Njegove riječi referirale su se na činjenice koje je u svom podcastu iz 2022. iznijela sama Meghan Markle, čiji rezultati genealoškog testa su pokazali da je ona 43-postotna Nigerijka.

Zbog toga su nigerijski sportaši Meghan prozvali Amira Ngozi Lolo i objasnili joj da je Amira ime legendarne princeze ratnice, dok Ngozi znači "blagoslovljena", a Lolo je oznaka za ženu iz kraljevske obitelji.

image

Meghan Markle i princ Harry u Torontu 2017.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

No, Meghan Markle zato nije dobrodošla u London, gdje će se 8. svibnja održati središnja proslava desete obljetnice igara Invictus. Toga dana će u katedrali St. Paula biti služena misa zadušnica za ratne stradalnike, koju će predvoditi velečasni Andrew Tremlett, starješina londonske prvostolnice, u kojoj su bračne zavjete 1981. izmijenili Harryjevi roditelji - kralj Charles III. i princeza Diana..

Da Meghan Markle nije dobrodošla na događanja na kojima se pojavljuju djelatni članovi kraljevske obitelji postalo je jasno lani kad je princ Harry sam stigao na krunidbu svoga oca za britanskog monarha prvog vikenda u svibnju, a početkom godine isto tako je stigao sam u posjet ocu koji se oporavljao od posljedica operacije prostate u londonskoj klinici.

image

Prince Harry i Meghan Markle lani u Njemačkoj

SHUTTERSTOCK

Teška dijagnoza ponovno je povezala oca i sina koji mjesecima nisu razgovarali nakon što je princ Harry u svojoj autobiografiji "Rezerva" iznio obiteljski prljavi veš, ali ime Meghan Markle do daljnjeg ostaje na crnoj listi.

Linker
30. travanj 2024 20:32