PERFORMANCE

Nastup koji žene obožavaju, Ane Paška i njezin Salon za uljepšavanje duše

Ane Paška Team & Backoffice

Anin ‘koncart‘ je više od koncerta: poetsko muzičko-izvedbeno putovanje duše. Večeras u KNAPU

Na 21. Festivalu prvih, večeras u 20 sati u Centaru KNAP nastupa umjetnica Ane Paška koja će održati poetsko glazbeni performans, odnosno improvizaciju, ‘koncart‘ Salon za uljepšavanje duše. Njen koncart je više od koncerta, kako se najavljuje: poetsko muzičko-izvedbeno putovanje duše.

image

A P Team & Backoffice

Izuzetna performerica, pjevačica i multiinstrumentalistica (klavir, cajon i gitara), Ane Paška recitira, "igra se s formom i glasom, pronalazi nepoznate glasovne pejzaže i stvara pjesničke slike, metafore i asocijacije. Govori o svakodnevnom životu, o djetinjstvu, stereotipovima, majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. "Jednako kao što idu u frizerski ili kozmetički salon sebi priuštiti frizuru ili srediti nokte, htjela bih jasno dati do znanja da od sada postoji i Salon za uljepšavanje duše u kojem mogu svoju dušu uvaliti u wellness i izaći iz tog salona ispunjeni ljepotom, igrom, inspiracijom i ljubavi.” izjavila je ranije".

O nastupu možda najviše govore komentari onih koji su ga ranije vidjeli, oduševljene ženske publike koje se može naći na društvenim mrežama.

O Ane Paška pisalo se dosta ljetos kada se pojavila se na sceni Prokurativa sa zanimljivom instalacijom na glavi i otpjevala svoj hit Tuka. No Ana-Marija Fabijanić izvorno je dramaturginja, performerica, ilustratorica. Diplomirala je dramaturgiju na ADU u Zagrebu i Film i video na UMAS-u u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:03