SNIMLJENA PO HEDLOVOJ TRILOGIJI

Matanićeva serija ‘Šutnja‘ uvrštena u program Berlinalea posvećenog TV ponudi, u produkciju ušli i ZDF i Arte

Dalibor Matanić

 Goran Mehkek/Cropix
Mjesto radnje romana i serije je Hedlov grad Osijek, a krakovi priče zbivaju se u Beogradu i Kijevu

Televizijska serija „Šutnja“ kreatora Miodraga Sile i Nebojše Tarabe te redatelja Dalibora Matanića, uvrštena je među 14 televizijskih serija koje će biti na programu „Berlinale Series Market Selects“, berlinskog filmskog festivala. Berlinale Series Market Selects program je koji se zbiva u okviru berlinskog Europskog filmskog sajma (EFM), preciznije - segmenta sajma posvećenog TV ponudi.

„Šutnja“ je šestodijelna TV serija temeljena na trilogiji romana istraživačkog novinara i prozaika Drage Hedla. Romani „Izborna šutnja“, „Ispovjedna tajna“ i „Kijevska piletina“ smjesa su policijskog procedurala i političkog trilera, a prate novinara i policajca koji raskrinkavaju aferu političara u usponu.

image

Nebojša Taraba

Tomislav Kristo/Cropix

Mjesto radnje romana i serije je Hedlov grad Osijek, a krakovi priče zbivaju se u Beogradu i Kijevu. Serija je i snimana u Osijeku i Kijevu kao hrvatsko-ukrajinska koprodukcija. Uz trojicu glavnih autora scenarij potpisuje Milan Alčevski, a u seriji glume Goran Bogdan, Darko Milas i ukrajinska glumica Ksenija Mišina.

Među projektima probranim za EFM Selects našla se i jedna serija iz Srbije: gothic-horror „Crna svadba“ Nemanje Ćipranića i Strahinje Madžarevića. U programu je i britanska mini-serija „The Fear Indeks“ s Joshom Hartnettom u glavnoj ulozi, ali i serije iz Brazila, Južne Afrike, Izraela...

Produkcija serije „Šutnja“ na društvenim je mrežama objavila kako se u seriju kao producent uključila i velika njemačko-francuska televizija ZDF/Arte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:50