POLIMAC PREPORUČUJE

Pogledali smo akcijski spektakl ‘Hitna pomoć‘: Bedast i pretjeran, ali istovremeno fascinantan

Jake Gyllenhaal i Eiza Gonzalez u ”Hitnoj pomoći”

 Universal Pictures/Planet/Profimedia
Među filmofilima omraženi Michael Bay zapravo je vrlo zanimljiv redatelj i njegovi filmovi traže da ih se pogleda više puta

Kada redatelj navikao na rasipanje stotine milijuna dolara spadne na film u kojem je skučen budžetom i radnjom, dolazi do nesporazuma koji su tim veći što se bliži finale.

Tako je Michael Bay, nekoć udružen sa super producentom Jerryjem Bruckheimerom, a kasnije zauzet radom na serijalu "Transformeri", u doba pandemije napravio novu verziju danskog akcića iz 2004. u režiji Lauritsa Munch-Petersena.

Potonji je zbilja bio jednostavan, trajao je jedva sedamdeset minuta, a dva glavna protagonista bila su pljačkaši koji upadaju u banku da bi se dočepali novca kako bi svoju bolesnu majku smjestili u privatni sanatorij. Policija im je za vratom, pa oni odluče pobjeći kolima hitne pomoći, i ne sluteći da se u njima nalaze bolničarka i pacijent s teškim problemom.

Kod Baya to izgleda ovako. Dva brata su crnac i bijelac, prvi je usvojen u obitelj koju je vodio poremećeni tip, bijeli brat (Jake Gyllenhaal) je od djetinjstva postao kriminalac, a crni (Yahya Abdul-Mateen II) ratni veteran, no kad mu se supruga teško razboli, pristaje na pljačku banke da joj plati liječenje.

Scenarij je povremeno smiješan dok pretrpava osnovnu situaciju, a ni Bay ne blista dok se poigrava kamerom. Gledateljima to možda bude zabavno, no postupno ćete shvatiti da neki od "Transformera" i nisu bili tako loši filmovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:53