LAKA LOVA

Za neke je ‘prodavač magle‘, a za druge pronicljiv analitičar. U svakom slučaju, ima hrpu sljedbenika na Redditu...

Seth Rogen i Nick Offerman

 Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa-agency.net/ipa/profimedia
Snimljen je po istinitom događaju i po mnogo čemu mogli bismo ga nazvati dokudramom, no ima tu dosta slobodnog poigravanja činjenicama

Premijera humorne drame "Laka lova" na nedavno završenom Toronto Film Festivalu bila je iznimno uspješna. Film o malim, običnim ljudima koji slijede svoj instinkt i kupuju dionice do kojih bogataši ne drže mnogo dobio je vrlo dobre kritike, a kako narednog tjedna kreće u kina, očekujte da će to biti jedan od jesenskih hitova. Snimljen je po istinitom događaju i po mnogo čemu mogli bismo ga nazvati dokudramom, no ima tu dosta slobodnog poigravanja činjenicama, pa taj termin mu možda posve ne odgovara.

"Laku lovu" režirao je Australac Craig Gillespie, a protagonist je Keith Gill (Paul Dano), za neke "prodavač magle", a za druge pronicljiv analitičar američkog biznisa: on ima hrpu sljedbenika na Redditu i na društvenim mrežama koje se bave financijama. Stoga je izazvao pravo komešanje kad je objavio da će ulagati novac u Game­Spot, dućan za videoigre koji je po mnogima na izdisaju.

Film je ekranizacija nonfiction knjige Bena Mezricha "Antidruštvena mreža", koja je izazvala popriličnu pažnju pa nimalo slučajno što je ekspresno ekranizirana. Scenarij su napisale Lauren Schuker Blum i Rebecca Angelo, više kao vodič upozorenja što vas može očekivati u svijetu kupoprodaje dionica, no upravo je to i zanimalo gledatelje. Njima neće zasmetati obilje stručnih izraza, a naučit će štošta što dosad nisu znali.

Laka lova

biograf. hum. drama

SAD, 2023. (kino)

R: Craig Gillespie

G: Paul Dano, Shailene Woodley, America Ferrera

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:05