DUBRAVKA ŠEPAROVIĆ

Operna diva na hvarskom će festivalu izvesti i ‘Summertime‘ Georgea Gershwina

Dubravka Šeparović 

 Tonci Plazibat/Cropix
Među ostalim će otpjevati i niz arija iz svog mezzosopranskog repertoara, iz opera "Carmen‘ ‘Trubadur‘, ‘Mila Gojsalića‘

Nakon prvog dijela godine koji je obilježio koncert, pa zatim i scenska izvedba Schonbergove monoopere "Erwartung", u suradnji s dirigentom Valentinom Egelom, riječkim HNK, u industrijskom ambijentu bivšeg skladišta Exportdrva, te uloga Lennonove ljubavnice u Josipovićevoj operi, Dubravka Šeparović iz prvorazredne operne "psihodelije", urona u svijet pionira atonalne glazbe i dodekafonske tehnike, odlazi na hvarski festival.

Tamo će 3. kolovoza izvesti ciklus kompozitora Manuela de Falle "Siete canciones populares españolas", zbir tradicionalnih španjolskih pjesama u aranžmanu za klavir i sopran, pa ciklus Jakova Gotovca "Pjesme čeznuća", te popularne standarde Georgea Gershwina i "The Man I Love" i "Summertime". Također, otpjevat će niz arija iz svog mezzosopranskog repertoara, iz opera "Carmen", "Trubadur", "Mila Gojsalića".

- Program je za svakog nešto, pomalo prozračan, uz dašak maestrala - rekla je nacionalna prvakinja HNK Zagreb koja prvi put ove godine surađuje s hvarskim festivalom. Na klaviru će je pratiti Vjekoslav Babić korepetitor iz HNK i novi dirigent Baleta nacionalnog kazališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:07