VLAJTERNATIVA

Ovogodišnje izdanje festivala alternative u Benkovcu otvara grupa Paraf

Tvornica Kulture
Rock festival Brijacnica 2019.
Valter, Paraf

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix
‘Željeli smo ne ponavljati bendove koji su već svirali, željeli smo biti prijatelji mladim bendovima, željeli smo jedno veliko utjecajno ime...‘

"Željeli smo ne ponavljati bendove koji su već svirali, željeli smo biti prijatelji mladim bendovima, željeli smo jedno veliko utjecajno ime, htjeli smo za razliku od lani, tematski malo biti speedy i heavy, priželjkivali smo lokalna imena, zamislili smo probati unijeti i nešto novo, žanrovski probiti barijere i obogatiti program, privući novu publiku, dovesti neke bendove koje baš i nemamo gdje priliku čuti i vidjeti u našem kraju. Cilj nam je i želja možda otkriti i progurati neko ime koje će kasnije bljesnuti negdje drugdje. Scena je šarolika i velika, volimo i podržavamo različitost festivala koji nas okružuju, svaki od njih ima svoj stil, izvođače i publiku koju privuče, a opet svaki je festival za sebe, poseban i autentičan", dio je obavijesti kojom je na Facebooku najavljeno novo izdanje Vlajternative, festivala koji gradi i održava alternativnu scenu u Benkovcu.

12. Vlajternativa festival Benkovac održava se, naime, u subotu, 12.kolovoza, na igralištu Srednje škole kneza Branimira.

Festival otvara riječka punk i post-punk grupa Paraf, a očekuju se i nastupi zagrebačkog benda Disbaja koji svira crust punk i D-beat, šibenskog Hrama koji izvodi hip hop, riječkog speed metal kvarteta Speedclaw. Home Conflict iz Zagreba izvodi punk rock, a Flesh heavy metal, dok splitski Buzzsaw svira black i speed metal.

Riječki Paraf svoj je prvi koncert održao 1976. godine. Bend je tijekom godina mijenjao postave. Prvi album "A dan je tako lijepo počeo" snimili su s frontmenom Valterom Kocijančićem, dok je na narednom albumu "Izleti" glavni vokal postala Pavica Mijatović, nadimka Vim Cola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:11