ELEKTRO SCENA

Unatoč koroni, održat će se Ambasador, dodjela nagrada za najbolje DJ-e, festivale, klubove...

Dojela Ambasadora 2018.
photo Dino Ninković
Dodjela se održava u zagrebačkom klubu Aquarius, a s obzirom na epidemiološku situaciju omogućeno je i live video prijenos

Četvrta po redu dodjela nagrade Ambasador, koja se dodjeljuje najboljim DJ-ima, drugim elektroničkim glazbenicima, klubovima, festivalima, klupskim programima i organizacijama održava se idućeg četvrtka, 17. rujna.

Dodjela nagrada održat će se u zagrebačkom klubu Aquarius, a zbog smanjenog kapaciteta i s obzirom na epidemiološku situaciju organizatori su prvi puta odlučili u suradnji s Vang Streamom omogućiti gledanje video prijenosa glavnog programa dodjele nagrada. Gledatelji će uživo program moći pratiti od 20 sati na Facebook profilima nagrade Ambasador kao i medijskog partnera nagrade, portala Klubskascena.hr.

Nagrada Ambasador će se ove godine dodijeliti akterima hrvatske elektroničke scene u 35 kategorija, za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana.

Dodjela nagrada Ambasador počet će warm up glazbenim programom Sunset selections na ljetnoj terasi kluba Aquarius u 18:30 sati kada će publiku za glavni program dodjele nagrada afro, soul, house i disco ritmovima zagrijati DJ Stefanic, polovica zagrebačkog dua Egzotika DJ’s, koji glazbu izdaje na etiketama poput Sundriesa, Lisztomanije, Moiss Musica i domaćem Dobrom Houseu.

Glavni program dodjele nagrada počet će u 20 sati, a podijeljen je u činove između kojih će nastupati zanimljiva imena domaće glazbene scene.

Osječka vila ritma melodičnog vokala Aklea Neon na terasu Aquariusa donosi zarazni afro zvuk i mantričke ethno dionice. Ova putujuća glazbenica, koja iza sebe ima više od 40 koncerata od Dubrovnika do Berlina, svoje afro-soul ethno-beats harmonije izvodi u dinamičnoj one woman bend izvedbi.

image
aklea neon, nastup preko fejsa iz stana za WWF

Anja G & Dr.Obi su zagrebački dub reggae tandem nastao 2017. godine. Nastupali su po čitavoj Hrvatskoj i regiji, a za publiku na dodjeli nagrada Ambasador pripremaju poseban live dub mix.

image
glazbenici Anja G & Dr. Obi
photo Ambasador press

Eleven je novi samostalni live act glazbeni projekt bubnjara benda ABOP Ivana Levačića koji aktivno djeluje i u bendovima Kries i Chui. Zagrebački psytrance producent Klaada žanrovski se ne ograničava te u svoju psihodeličnu elektroničku glazbu unosi drevne i suvremene glazbene elemente; etno i klasična glazba nerijetko se u njegovim setovima prožimaju s psihodeličnim electro zvukovima čineći simbiozu organskog i digitalnog.

image
glazbenik Ivan Levačić Eleven
photo Ambasador press

Nakon završetka službenog dijela programa, u 22 sata se nastavlja after party otvoren za sve posjetitelje na kojem će nastupati aktualni dobitnici priznanja.

Nagrada Ambasador elektroničku glazbu već nekoliko godina aktivno smješta u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške. Ambasador je postao više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i HGU/HUZIP, a partneri dodjele nagrada su Vang Stream, Jana i portal Klubskascena.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:43