NOVI TREND

Jedna hrvatska tvrtka zaposlenicama za Dan žena poklanja slobodni dan, a poslovnim partnericama - knjigu

Andrijana Kos Lajtman

 Ivana Nobilo/Cropix/Cropix
Prošlo je vrijeme kurtoaznih čestitki, cvijeća i bombonijera

Tko je ikada u ovoj zemlji, a da nije država za potrebe narodnih knjižnica, naručio 200, točnije 210 primjeraka neke zbirke poezije?

Lako je zamisliti da su se prije nekoliko dana nemalo iznenadili u Hrvatskom društvu pisaca kad im je stigla narudžba tvrtke Combis. Informatička tvrtka kupuje više od dvije stotine primjeraka nedavno objavljene knjige "Dani kositra i jeke", svojevrsnog dnevnika Vesne Parun koji je napisala Andrijana Kos Lajtman.

"To je poklon koji ćemo našim korisnicama uputiti za Dan žena. Odlučili smo pokloniti knjigu poezije. Time šaljemo i poruku da treba malo zastati, uzeti neko vrijeme za sebe, jer stalno jurcamo u ovom ubrzanom životu. Ta knjiga, vezana uz Vesnu Parun, učinila mi se idealnom", kaže Maja Markulin Klarić, direktorica Odjela digitalnih inovacija u Combisu.

"Ovo je jedna topla, nježna knjiga. Kada dajete nekome knjigu za poklon, onda otprilike znate njegove afinitete, ali želite nešto poručiti tom knjigom. Zaključili smo da je ovo tip knjige kakvu bi baš bilo lijepo dobiti na poklon", dodaje Markulin Klarić.

image

Naslovnica knjige "Dani kositra i jeke" Andrijane Kos Lajtman

Da je prošlo vrijeme kurtoaznih čestitki, cvijeća i bombonijera, Combis pokazuje i time što posljednjih nekoliko godina za Osmi mart daruje svim svojim zaposlenicama, a riječ je o njih devedesetak, slobodni dan.

Lanjskog je Božića poduzetnik iz Međimurja kupio kao poklon te partnerima podijelio pedeset primjeraka romana "Slučaj vlastite pogibelji" Kristiana Novaka. Ovo su pojedinačni slučajevi koji će, možda, stidljivo začeti novi trend, nekoga već danas inspirirati da u petak svojim suradnicama pokloni nešto slično.

Ako ne cijelu zbirku, a onda barem neka ih na stolu čeka isprintana pjesma.

Kako u svojoj pjesmi "Možda povratak" kaže Vesna Parun:

"Ništa nije uzalud promijenilo svoj put...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:53