LUMEN

Uskoro izlazi hrvatski prijevod nastavka slavnog Kingovog romana Isijavanje

Naslovnica romana
 Lumen
Doktor Sleep je mjesecima bio na prvom mjestu ljestvica najčitanijih knjiga. Po njemu je 2019. godine snimljen film

Nekoliko desetljeća nakon objave Isijavanja, jednoga od najpoznatijih i najboljih romana u svojem opusu, Stephen King napisao je nastavak Doktor Sleep koji u središte pozornosti stavlja sada odraslog Dannyja Torrancea.

Roman Doktor Sleep mjesecima je bio na prvome mjestu ljestvica najčitanijih knjiga, a 2019. snimljen je i istoimeni film u režiji Marka Flanagana s Ewanom McGregorom u ulozi Dannyja Torrancea

Kingov roman u izdanju Lumena i u prijevodu Ivana Otta izlazi 23. travnja, a može se nabaviti u prednarudžbi u web-shopu Školske knjige s popustom od 20 posto.

image
Lumen

Prošlo je više od četiri desetljeća od prvog objavljivanja Isijavanja Stephena Kinga. Sve se promijenilo, ali ne i Kingova sposobnost da nas nasmrt preplaši, ocjenjuju kritičari Doktora Sleepa, nastavka kultnog horora jednoga od najčitanijih pisaca današnjice.

Tko može ikada zaboraviti Isijavanje? Tko može zaboraviti jezivi hotel Overlook i njegova izvansezonskog domara, propaloga pisca i alkoholičara Jacka Torrancea, njegovu ženu Wendy i njihova sina Dannyja, petogodišnjeg dječaka telepatskih sposobnosti i blistava isijavanja kojim čita tuđe misli i vidi one kojih više nema te predviđa događaje? U hotelu Overlook Dannyjev je dječački dar za isijavanje otvorio vrata pakla. Hotel je izgorio do temelja, no njegovi gosti i dalje posjećuju odraslog Dannyja i zagorčavaju mu život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:45