VELIKA ŠKRTICA

Sedam pravila kojih se trebate držati kad punite mobitel

Ilustrativna fotografija

 Ruslan Nassyrov/Alamy/Alamy/Profimedia
Ne samo što punjač bespotrebno troši struju, nego može doći do pregrijavanja ili zapaljenja, što bi svakako bilo dobro izbjeći

Svi oni koji žele produljiti rok trajanja baterije na mobitelu trebali bi se držati najmanje sedam pravila prilikom punjenja telefona i izbjegavati neke pogreške koje gotovo svakodnevno čine.

Prva među njima je ostavljanje punjača u utičnici nakon što je punjenje mobitela završeno, često i danima.

Ne samo što punjač bespotrebno troši struju, nego može doći do pregrijavanja ili zapaljenja, što bi svakako bilo dobro izbjeći.

Potom nije nužno uvijek mobitel puniti do kraja kao niti čekati da baterija bude potpuno ispražnjena prije punjenja. Ovo prvo utjecat će na skraćivanje trajanja baterije pa je preporuka napunit ga do kraja najviše jednom mjesečno, a ostalo vrijeme ga držati između dvadeset i osamdeset posto.

Nema potrebe niti ostavljati mobitel na punjaču cijelu noć - osim što bezveze trošite struju, može doći i do pregrijavanja, a onda i nepotrebnih nezgoda.

Stručnjaci savjetuju i da ne koristite mobitel dok je na punjaču - to previše opterećuje bateriju koja istovremeno pokušava raditi dvije stvari pa je, ako vas netko zove uslijed punjenja, mobitel najbolje skinuti s punjača.

Mobilni uređaj ne trebate puniti niti ako ima iznad 20 posto baterije, a najbolje je i prilikom punjenja skinuti masku, također zbog sprečavanja zagrijavanja.

Imate prijedlog za Veliku Škrticu?

Pišite na:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image
Velika škrtica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:12