USPJEH

VELIKO PRIZNANJE HRVATSKIM DIZAJNERICAMA Sestre Boudoir proglasili ambasadoricama struke u tjednu vještina koji organizira Europska komisija

Sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, poznatije kao hrvatski dizajnerski dvojac Boudoir, proglašene su ambasadoricama struke u Europskom tjednu vještina koje organizira Europska komisija.

Odabirom hrvatskih veleposlanica Hrvatska postaje dio mreže s područja Europe, uključujući zemlje poput Nizozemske, Njemačke, Italije, Grčke i zemalja Skandinavije. Sestre Boudoir tim će povodom održati izlaganje na završnoj svečanosti 9. prosinca u Bruxellesu kako bi pomogle u promociji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za napredne vještine.

- Nama su stručne škole i studiji za modu i dizajn pomogli da pretvorimo naš talent u posao iz snova. Voljeli bismo inspirirati i mlade i stare da otkriju skrivene talente i stvore posao iz snova uz pomoć stručnog obrazovanja ili doškolovanja. Programeri, grafički dizajneri, medicinski i farmaceutski tehničari… Nikad nije kasno! - izjavila je Morana Saračević.

- Učimo o novim tehnologijama, primjerice o 3D printu i dizajnerskim programima, a redovito i same sjedamo za šivaće strojeve - dodala je Martina Čičko Karapetrić. Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju održat će se u 28 zemalja Europske unije, s više od 300 događanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:55