LOŠ IZBOR

Poznati liječnik otkrio: Mislio sam da jedem zdravo, a zbog ovog doručka sam se udebljao 10 kg!

Ilustrativna fotografija

 Zoonar Gmbh/Alamy/Alamy/Profimedia/Zoonar Gmbh/alamy/alamy/profimedia
Nakon istraživanja, dr. Tim Spector je otkrio kakav mu doručak najviše odgovara i ima najbolji učinak na njegovo tijelo

Diljem svijeta proslavljeni dr. Tim Spector u jednom od svojih brojnih epizoda o prehrani koje emitira na svom YouTube kanalu progovorio je i o doručku i kako je na vlastitom primjeru shvatio koliko štete tijelu može napraviti - pogrešno složen prvi obrok u danu.

Dr. Spector je tako i u nedavnom intervjuu za BBC-jev podcast Just One Thing podijelio svoje osobno iskustvo i otkrio da je zbog lošeg izbora doručka u 10 godina dobio - 10 kilograma!

Uočio je, naime, da mu se nakon doručka kojeg je prakticirao godinama događa nagli skok šećera u krvi, premda je smatrao da jede zdravo.

Njegov doručak sastojao se od tosta i marmelade, uz šalicu čaja i čašu cijeđenog soka od naranče. To ga je navelo da proba jesti druge kombinacije, prateći što njegovom organizmu čini dobro, prenosi Slobodna Dalmacija.

Istovremeno, organizam njegove supruge nije reagirao na isti način na istu vrstu doručka. Stoga je naglasio važnost individualnog eksperimentiranja kada je u pitanju izbor doručka.

Nakon istraživanja, dr. Tim Spector je otkrio kakav mu doručak najviše odgovara i ima najbolji učinak na njegovo tijelo.

Sada u pravilu ujutro jede doručak bogat masnoćama, koji se sastoji od punomasnog jogurta s orašastim plodovima, sjemenki i bobičastog voća.

"Ujutro pojedem punomasni jogurt s malo orašastih plodova i sjemenki i dodam bobičasto voće koje imam, bilo da je smrznuto ili svježe. A čaj sam zamijenio kavom" - otkrio je liječnik.

Kako je ispričao, rezultati su se za njega pokazali izvrnima, s vremenom je izgubio i izvjesan višak kilograma, ali mu se i stabilizirala razina šećera u krvi.

"Bila je to radikalna razlika. Nisam imao skokove šećera u krvi. Također, nisam osjećao glad na poslu već u 11 sati, kao što sam je osjećao nakon tosta s marmeladom i čaja" - ispričao je liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:32