NAJOŠTRIJI KRITIČAR

‘Oni su sramotni izdajice! Meghan treba dobiti Oscara za glumu, sram ih bilo. Žele da ih mrzimo‘

Piers Morgan
 Ken Mckay/itv/Shutterstock Editorial/Profimedia
Voditelja Piers Morgan ponovno se žestoko i zajedljivo obrušio na kraljevski par. Čak je i gledateljima bilo previše...

Ako je išta bilo predvidljivo da će se dogoditi nakon intervjua koji su Meghan Markle i princ Harry dali Oprah Winfrey, onda je to bila reakcija voditelja emisije "Dobro jutro Britanija" Piersa Morgana. Očekivano, 55-godišnji novinar ponovno se žestoko i zajedljivo obrušio odbjegli kraljevski par.

Morgan je na svom Twitter profilu objavio niz otrovnih komentara krenuvši od rane zore i kako se cijeli skandal dodatno "zakuhava" tako i on ne prestaje s tvitovima upustivši se i u svađu s obožavateljima koji podržavaju Meghan i Harryja.

image
Harry i Meghan kod Opre
Cbs/Ferrari/Profimedia

Među prvim tvitovima mu je bilo pitanje "Je li prekasno za nominacije za Oscar?", sasvim jasno aludirajući kako smatra da Meghan Markle glumata u intervjuu, a dodao je i da joj ne bi povjerovao ni kada bi čitala vremensku prognozu. Potom je uslijedila njegova šira opaska.

"Ovaj intervju je sramotna izdaja kraljice i kraljevske obitelji. Očekivao sam opako i destruktivno sebično ponašanje od Meghan Markle, ali da joj Harry dopušta da ovako govori o njegovoj obitelji i monarhiji je jadno".

Potom je odmah napisao i kako "Harry želi da Amerika i ostatak svijeta mrze njegovu obitelj, monarhiju i njegovu državu. Predlažem da pričekamo da žrtve divljanja njegove žene odgovore prije nego što počnu s mržnjom".

Sat vremena poslije uslijedila je nova objava - "Da razjasnimo, princ Harry i njegova žena su proveli dva sata blateći sve što kraljica predstavlja i za što je teško radila da se održi, istovremeno se praveći da je podržavaju. Sve su to radili dok je njen 99-godišnji suprug Philip ozbiljno bolestan leži u bolnici. Vrijedno prijezira". Naravno nije stalo samo na Twitteru.

Evidentno nabrijani Morgan i njegova suvoditeljica Susanna Reid, piše britanski Express, ITV-ovu emisiju "Dobro jutro Britanija" započeli su komentirajući kako su reagirali na intervju vojvode i vojvotkinje od Sussexa. ITV je uzgred rečeno, ekskluzivno kupio prava emitiranja intervjua za teritorij Velike Britanije.

"Ljut sam do te mjere da želim urlati. Mučno mi je od onoga što sam upravo morao gledati", rekao je Morgan, na što se njegova kolegica nadovezala zaključkom da bi ljudi mogli biti uznemireni i potreseni onim što su čuli u intervjuu.

image
Kraljica Elizabeta i princ Philip
Carl Court

"Možeš ga braniti za minutu, ja ću samo reći ono što želim", uzvratio je Morgan te izrekao kritike poput onih u svojim tvitovima.

Referirao se i na tvrdnje para kako je bilo zabrinutih na dvoru oko boje kože koju će imati njihov sin.

"Oni pljuju po svima. U osnovi cijelu kraljevsku obitelji tako su optužili da su rasisti. Samo su tu objedu nabacili, to može biti bilo tko od obitelji, a Harry još na to kaže kako nikada neće reći o kome je riječ. E, pa bolje ti je da to kažeš čim prije", kazao je Morgan.

Reakcije publike bile su podijeljene. Ipak, nekima se nije svidjelo što od ranih jutarnjih sati moraju slušati takvo izlijevanje žuči, bez obzira bili za ili protiv odbjeglog para.

Manchester Evening News piše kako je dio gledateljstva emisije "Dobro jutro Britanija" zbog toga promijenilo program.

"Malo prebučno za 7.30 ujutro", napisao je jedan gledatelj na društvenim mrežama, dok je drugi zaključio kako je zbog "previše mržnje" odlučio gledati drugi kanal.

image
Vojvotkinja Meghan s voditeljicom intervjua Oprom Winfrey
Cbs/Ferrari/Profimedia

U međuvremenu je Morgan na svom Twitteru nastavio raspravljati o omiljenoj mu temi, pa u jednom trenutku poručio onima koji se s njim ne slažu - "Mogu li me obožavatelji Meghan i Harryja koji me trenutno zlostavljaju porukama "zaveži bijeli čovječe" prestati pokušavati ušutkati s takvim rasističkim bullyingom. Hvala."

Zakačio se i s kolegom s ITV-a, prognostičarom Alexom Beresfordom.

"Staneš li ikada i pomisliš da bi tu trudnu ženu trebao malo ostaviti na miru?", upitao je Beresford na Twitteru kolegu. Ovaj mu je odmah uzvratio. "Misliš kao što ona ostavlja na miru 94-godišnju ženu čiji suprug leži u bolnici?".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 20:19