HEROJSKI POTHVAT

Puma u dvorištu obiteljske kuće zgrabila dječačića (5), njegova majka ga spasila golim rukama

Puma; ilustracija
 Tim Fitzharris/Minden Pictures/Profimedia
Prava heroina ove priče je dječakova majka koja je golim rukama udarala pumu sve dok ova nije pustila njezino dijete

Pumu koja je napala petogodišnjaka u južnoj Kaliforniji, ustrijelili su i ubili rendžeri, izvijestile su lokalne vlasti, a piše Guardian.

30 kg teška životinja napala je u četvrtak dječaka koji se igrao pored svoje kuće u Calabasasu i vukla ga više od 40 metara preko dvorišta, kazao je Patrick Foy, glasnogovornik kalifornijskog Odjela za ribe i divlje životinje.

Dječak ima ozbiljne ozljede glave i gornjeg dijela tijela, no sada je stabilno i zbrinut je u bolnici u Los Angelesu.

- Prava heroina ove priče je njegova mama koja je sinu spasila život, kazao je Foy.

Majka je u trenutku napada bila u kući kad je začula komešanje i vrisak. - Istrčala je iz kuće i počela udarati pumu golim rukama sve dok ova nije pustila njezino dijete, kazao je Foy.

Roditelji su ozlijeđenog dječaka smjesta prevezli u bolnicu odakle je pozvana policija koja je organizirala potragu za pumom.

Kad su došli do kuće napadnutog dječaka, rendžeri su pronašli pumu kako se, ušiju povučenih nazad, skriva u grmlju i pušta bijesne zvukove.

- Zbog njezina ponašanja i nedavnog napada, životinja je ubijena kako ne bi predstavljala opasnost za ljude, kaže se u službenom priopćenju.

Naknadnim DNA testom ustanovljeno je da je doista ta puma napala dječaka.

Još je jedna puma zamijećena u okolici, no ona je uspavana i puštena u divljinu nakon što je testirana kako bi se vidjelo je li i ona sudjelovala u napadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:47