Istarski klaster

Zajednički projekt na jugu Istre: namjeravaju postati pet friendly destinacija

Šest lokalnih turističkih zajednica želi promicati smještajne objekte koji primaju kućne ljubimce
 Vesnaandjic/Getty Images/istockphoto

Šest lokalnih turističkih zajednica s juga Istre udružilo se u klaster radi zajedničke promocije i ostvarivanja projekata, a prvi na popisu je projekt “South Istria - Pet Friendly”.

Sporazum o udruživanju potpisali su TZG Vodnjan, TZO Medulin, TZO Fažana, TZO Ližnjan, TZO Marčana i TZG Pula s ciljem razvijanja i promoviranja zajedničkih turističkih proizvoda, poput spomenute promocije objekata koji primaju kućne ljubimce. “S obzirom na trendove i veliku potražnju smještaja koji primaju kućne ljubimce, želimo ovu uslugu obuhvatiti u širem obujmu. Informacije o mjestima gdje su ljubimci dobro došli istaknut ćemo i promovirati te time olakšati i gostima i domaćinima”, ističu iz klastera.

Neki od uvjeta za uključivanje u projekt su da smještaj kućnog ljubimca mora biti dopušten u smještajnoj jedinici s vlasnikom te jedinica ne smije sadržavati objekte i tvari štetne za kućne ljubimce, vlasnik smještaja mora vidno istaknuti kućna pravila za vlasnike kućnih ljubimaca te na traženje gosta treba osigurati posudu za hranu, vodu, prostirku i ručnik za ljubimca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:58