Trump zahvalio ruskom predsjedniku

'Putine, hvala što ste mi protjerali osoblje, smanjili ste mi troškove!'


HINA
11.08.2017.07:05
'Putine, hvala što ste mi protjerali osoblje, smanjili ste mi troškove!'
Reuters

sažeto

"Želim mu zahvaliti jer pokušavamo smanjiti troškove i što se mene tiče vrlo sam zahvalan što je dopustio da ode velik broj ljudi", rekao je Trump novinarima i dodao "Nema razloga da se oni vrate"


HINA
11.08.2017.07:05

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je zahvalio ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu na smanjenju broj američkih diplomata u Rusiji, jer će taj potez "smanjiti troškove" Washingtonu.

"Želim mu zahvaliti jer pokušavamo smanjiti troškove i što se mene tiče vrlo sam zahvalan što je dopustio da ode velik broj ljudi", rekao je Trump novinarima i dodao "Nema razloga da se oni vrate".

Nije jasno je li se predsjednik Trump šalio, piše Reuters.

Reagirajući na nove sankcije koje je donio američki kongres, Putin je je 30. srpnja naredio Washingtonu da do rujna povuče 755 od ukupno 1200 zaposlenika veleposlanstva i konzulata u Rusiji.

Prisilno smanjenje broja zaposlenih po svoj prilici pogodit će ruske državljane koji su radili u američkim diplomatskim predstavništvima.

Prema izvješću iz 2013., američki državljani činili su samo četvrtinu od 1200 zaposlenih u američkim diplomatskim predstavništvima.

Trump je često suočen s novinarskim pitanjima o odnosima s Rusijom s obzirom da se istražuje je li Rusija pokušala utjecati na američke predsjedničke izbore tako što je favorizirala Trumpa.

Donald Trump

Vladimir Putin

Podijeli članak