Što nas očekuje do kraja godine?

Badnjak, doček Nove Godine, koncerti, partiji i gastro program na Europskom trgu

Advent na Europskom trgu

Uz sjećanje na dobra, dobra, dobra stara vremena i zvukove kultnih zagrebačkih klubova Gjuro, Kulušić, Lapidarij, Jabuka i Saloon koje nam svakog tjedna vrte i biraju DJ-evi protagonisti tih klubova na Adventu na Europskom trgu najavljena je kulminacija blagdanskog provoda. Od beogradskog benda Bella Technika na Badnjak preko najvećih hitova Novih Fosila uz Sanju, Zeca i Marinka dan prije Badnjaka, do ispraćaja Stare godine uz Dragu Diklića tijekom dana i velikog partija za novogodišnju Silvestarsku noć. Druženje koje se ne propušta i najveći open-air plesni podiji u gradu i ove godine bit će prepoznatljivi doživljaj Adventa s tisuću srca.

Koncerti, kultni klubovi i najposjećeniji partiji u centru grada

Blagdansko raspoloženje u tjednima pred nama donosi vrhunac dobre zabave, glazbe, zajedništva i veselja. Uz obitelj, Advent na EU trgu ističe da su prijatelji i dugogodišnji suradnici također važan dio blagdanske tradicije i slavlja i zato se cjelokupni glazbeni program ovog EU Adventa bazirao upravo na emociji i tradiciji.

image

Advent na Europskom trgu

Svaki dan se tijekom dana od 16:00 slušaju Yammatovi glazbeni urednici iz svog adventskog studija na EU trgu, tijekom večeri ponedjeljkom od 20:00 DJ pult preuzima Looka.

Gjutorak: svaki utorak već od 16:00 emocije budi neponovljivi DJ Mario Kovač koji nas vraća u najbolja vremena klupskog undergrounda i Gjure2. Posveta kreativcima 80-ih, kulturi i dobroj glazbi izmjenjuje se kroz koncerte, slam poeziju i DJ selekciju: od koncerta kantautorice i aktivistice Tene Rak - Šećer i rokambolera Nikše Marinovića do gostovanja Davora Medakovića Metz, DJ Dabija i slam pjesnika; Dino Tremens More, MC Deda Hrvoje Mimica, Vlatka Briški, Zizi Ness i drugih gostiju iznenađenja.

image

Advent na Europskom trgu

Srijedom od 20 sati na EU Adventu glazbu bira Luka Boras aka LukaDeluxe, a koliko je clubbing važan dio kulture Zagreba, četvrtkom će posjetitelje podsjećati svestrani i jedan od najpoznatijih zagrebačkih DJ-a Pepi Jogarde.

Petkom u centar dolazi najbolji klub zapadnog Zagreba i donosi Aquarius u gostima. Ovog petka 15.12. od 17h grove prenosi jedan je od začetnika domaće hip-hop i klupske scene Kristijan Frković Frx. U subotu 16.12. oživljavamo duh kultnog i najstarijeg gradskog kluba Jabuka uz DJ-a Fukija, najdugovječnijeg rezidenta i urednika nezaboravnog programa ‘’Night of Faith and Devotion”.

Nedjelja 17.12. je za fine opuštene trenutke i još finiju muziku prema odabiru DJ Sergia.

image

Advent na Europskom trgu

22.12. Veliki Yammat Mojo Sound System party

Na Europski trg u svoj adventski studio na otvorenom kao i prethodnih godina uselila se Yammat ekipa, a poznata frekvecija 102.5 od 16:00 -20:00 svaki dan središnji dio programa emitira upravo s Europskog trga. Veliki Yammat Mojo Sound System party Ivone Kovačević najavljen je ove godine za petak 22.12. već od 15:00 i sudeći po prethodnim godinama, opet će biti najposjećeniji u gradu.

23.12. Saloon u gostima: Sanja, Zec i Marinko izvode najveće hitove GRUPE NOVI FOSILI

Večer uz najveće hitove Novih fosila i kumove Saloona - Sanju, Marinka i Zeca se ne propušta! Drugo izdanje Saloona u gostima prisjetit će nas na megahitove kao što su ‘Košulja plava‘, ‘Ja sam za ples‘, ‘Saša‘, ‘Milena‘, ‘Da te ne volim‘, ‘Šuti moj dječače plavi‘…Prije i poslije koncerta DJ kabinu preuzima još jedan zaštitni znak popularne diskoteke s Tuškanca - Maro Srezović. Program počinje od 17h.

image

Advent na Europskom trgu

24.12. (Badnjak) - Domaćin u gostima: Felver i Bella Technika

Domaćin i glazbeni urednik ovogodišnjeg EU Adventa, nezabilazni simbol zagrebačke plesne scene Marijan Felver, Europski trg za Badnjak pretvara u najveći plesni podij u gradu. Uz to, kao dobar domaćin Felver je posjetiteljima pripremio i božićni glazbeni poklon i u goste pozvao beogradski bend Bella Technika kojeg su osnovali bivši članovi kultnog Darkwood Duba. Njihova fuzija elektronike sa psihodeličnim rockom, popom i dubom osamdesetih upotpunit će slavlje koje počinje već od 12:00 i traje sve do 2:00.

29. 12. Lapidarij u gostima: DJ Zoran Pezo + Auf Wiedersehen

Jedan od kreatora video i glazbenog programa kultnog malog kluba na Gornjem gradu, redatelj i DJ Zoran Pezo 29.12. na Europski trg dovodi Lapidarij u gostima. Duh vremena, progresivnu i alternativnu svjetsku glazbu uz Pezu taj petak predstavit će i njegovi gosti Auf Wiedersehen, sjajan beogradski electro rock‘n‘roll ili rave‘n‘roll bend.

Ispraćaj stare i doček Nove - program za sve generacije

Uvod za pamćenje Stare godine već će u ranim popodnevnim satima napraviti legendarni pjevač Drago Diklić koji će upravo u predstojećoj godini obilježiti čak 70 godina na sceni. Uoči tog impresivnog jubileja počastit će nas još jednom klasicima kao što su „Prolazi sve“, „Još samo večeras“, „Opet si plakala“ i, naravno, „Zagreb je najljepši grad“.

Ostatak ovog posebnog dana rezerviran je za ples, jer sve moguće vidove plesne glazbe donose glazbeni sladokusci i maheri koji nas već dugi niz godina zabavljaju po raznim klubovima i radijima – Sergio, Jazzozo, LukadeLux i Alen S.

U Novu nas godinu uvodi Vitamin Disco, kolektiv poznat po urnebesnim tulumima, koji se oslanja na ranu eru disca te dekadenciju 70-ih i 80-ih. Emotivni spektakl, kakav isporučuju po domaćim klubovima i festivalima, pretvorit će trg ispod 1000 srca u savršeno mjesto za provod u najluđoj noći.

GASTRO:

Humanitarni gastro dueli uz poznate osobe četvrtkom, subotom blagdanska tradicija s kumicom

Organizator Adventa na Europskom trgu i ove je godine svojim gastro humanitarnim programom četvrtkom odlučio podići svijest o integraciji osoba s invaliditetom u društvo i rad. Subotom se u blagdanskom duhu daruju posjetitelji tradicionalnim blagdanskim zagrebačkim jelima koje sprema kumica s placa.

Mario Mandarić, chef Noela i urednik ovogodišnjeg gastro programa do kraja Adventa u sklopu programa Zvijezde kuhaju – Diners Club Cooking Duel na Europski trg dovodi poznate osobe koje kuhaju za posjetitelje. Sav prikupljeni novac od prodanih jela ide u Centar UNUO - udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada.

Ovog četvrtka 14.12. u 17:00 uz Mandarića u duelu kuha voditeljica Nikolina Pišek nasuprot pjevačici Franki Batelić i kuharu Ivanu Pažaninu. Jela se spravljaju u kuhinji na otvorenom Europskom trgu ispred posjetitelja i mogu se kupiti po cijeni od 7 eura. Publika i žiri odabiru pobjednika duela. Ovog četvrka zvijzde kuhaju

Zvijezde kuhaju - Diners Club Cooking Duel dio su humanitarne inicijative "Together for Change" globalnog programa društveno odgovornog poslovanja Diners Cluba International koji ima za cilj poticanje i sudjelovanje u pozitivnim promjenama poput ove blagdanske akcije. Program svakog četvrtka od 17h moderira Zagrepčanka, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal.

image

Advent na Europskom trgu

Prošli četvrtak uz Mandarića u humanoj nakani u duelu su kuhali gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec nasuprot chefa Damira Tomljanovića i influencera Marca Cuccurina. Kuhalo se istarsko blagdansko jelo, rižot s kapesantima po naputku Damira Tomljanovića.

https://www.facebook.com/DinersClubHrvatska/videos/1007516793647619

Osim Diners Club Cooking Duela Zvijezde kuhaju, svake subote kroz program Kumica na špici kuhanje uživo prije podne preuzima zagrebačka kumica koja spravlja tradicionalne specijalitete poput bažulove juhe i purice s mlincima. Jela ističu zagrebačku tradicija i ona dobra, dobra, dobra stara vremena pa su ujedno i poklon organizatora posjetiteljima, turistima, građanima. Prošlu subotu na oduševljenje posjetitelja kumica nam je pripremila zagrebačke štrukle.

image

Advent na Europskom trgu

Posjetiteljima je tijekom cijelog tjedna omogućeno da isprobaju i gastro ponudu 20 odabranih ugostitelja i istraže okuse od onih domaćih; poput sarme, kobasica od divljači i bunceka u klasičnom i modernom ruhu preko fritula s ribom, maslinama i pršutom do najboljih kubanskih sendviča i hot dogova najboljih receptura na svijetu. Tu su i slatke delikatese poput trdelnika s brojnim kremama, churrosa, brioche peciva sa sladolednim punjenjem, palačinki i arancina. Topli alkoholni i bezalkoholni napici, punčevi, topli kokteli, kuhani ginovi, vina i rakije…

Službeno sredstvo plaćanja koje vam omogućuje 10% popusta na kupnju je Diners Club kartica.

Kratkometražni filmovi, dječje predstave i radionice

U suradnji s KIC-om EU Advent 17. i 18.12., prikazuje festival kratkometražnog filma, u nedjelju je prvi na redu u 19:00 film Zagrijavanje za najkraći dan.

Dječje radionice u organizaciji LOFT-a, lutkarske organizacije koju fakat trebamo očekuju mlađe i one starije u njihovoj pratnji u nedjelju 17.12. u 12:00, a 30.12. u isto vrijeme održat će se božićna lutkarsko-glumačka predstava "Orašar i Mišonja" u režiji Morane Dolenc i izvedbi glumica Lidije Kraljić i Katarine Arbanas.

image

Advent na Europskom trgu

Pokloni i suveniri

Obrtnici u brojnim izlagačkim kućicama tradicionalno nude širok raspon prigodnih božićnih poklona, licitare i medenjake, ručno rađene suvenire, planere, kugle i poklone intimnijeg i osobnijeg karaktera, rađene sa srcem na trgu ispod 1000 srca. Prilika je da kupovinu prigodnih poklona i suvenira, također obavite na EU Adventu između izabranih 10 izlagača prigodne prodaje, koji će posjetiteljima rado blagdanski raspoloženi savjetovati i pojasniti proces izrade, sastav i sentimentalnu vrijednost ručne ili unikatne izrade.

EU Advent već godinama simbolizira puls glavnog grada, mjesto za ples i dobru zabavu i druženje na otvorenom, domaćim i stranim turistima prenosi veseli adventski doživljaj te srce grada Zagreba i njegovih građana.

Radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtka je od 12:00 - 23:00, petkom 12:00 - 00:00, subotom 10:00 - 00:00 i nedjeljom od 10:00 - 23:00. Detaljan program i satnice pronađite na FB i IG društvenim kanalima EU Adventa. Ulaz na sve programe je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:00