Ružičastim nokturnom u plemićkom ruhu otvoren vinski mjesec na Plemićkoj ruti

Drugo izdanje vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!? traje do 1. listopada, spojilo je Plemićku rutu i vrhunska vina, dva snažna turistička aduta Virovitičko-podravske županije

promo 

 Matija Turkalj

Tri iznimna rosea Slavonije i Podravine sljubljena s unikatnom kreacijom svjetski nagrađivane slastičarke Sandre Jadek, Stjepan Lach uz pratnju na gitari, jedinstveni ambijent Dvorca Janković u Suhopolju na Plemićkoj ruti, romantična subotnja večer kasnog ljeta – sve je izgledalo tako svjetski, a opet toplo i naše. Ovim ekskluzivnim događanjem otvoreno je drugo izdanje vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!? Njegova prošlogodišnja premijera polučila je veliki uspjeh i oduševila sve koji su ga posjetili, pa se ovog puta u Suhopolju tražilo mjesto više.

image

promo

Matija Turkalj

Za Ružičasti nokturno u plemićkom ruhu, prvi od ukupno šest ovogodišnjih ekskluzivnih vinskih događanja, poznata enologinja i ambasadorica festivala Ivana Nemet odabrala je sjajna vina.

image

promo

Matija Turkalj

„Večeras smo najnježniji, obojani u ružičasto, u raznim nijansama, večeras ne dijelimo vina na ona za muškarce i žene, nego uživamo u bojama, mirisima i okusima“, poručila je enologinja, kojoj se na pozornici pridružio poznati virovitički glumac Mijo Pavelko Mikeš.

Slavonija i Podravina, butik vinska destinacija

Večer je otvorio Rose Martin Albus, vino novog brenda PP Orahovice, najveće vinarije u Virovitičko-podravskoj županiji. Boje lososa, niskih vrijednosti alkohola, izražene svježine, laganog tijela, suho na okusu i pitko, ovo je vino proizvedeno od frankovke, tipične crne slavonske sorte. Slijedio je Rose Apolitico, moderne svijetlo ružičaste boje s narančastim odsjajem, što je osobina pinota crnog, sorte od koje je nastao. Pitak, slastan, ozbiljan, baš kao i Rose Vineda od sorte cabernet sauvignon, vino punog okusa, izraženog mirisa na bobičasto voće, nježnih aroma. Savršeno za vinski završetak romantične večeri.

image

promo

Matija Turkalj
image

promo

Matija Turkalj

„Vinskim festivalom Slavonija i Podravina, wine not!? predstavljamo se kao butik vinska destinacija i otkrivamo neočekivane okuse i mirise naše destinacije. Ovogodišnji vinski rujan u znaku je Plemićke rute, jednog od naših najjačih turističkih aduta s prekrasnim dvorcima, kurijama i jedinstvenom netaknutom prirodom“, istaknula je Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s lokalnim Turističkim zajednicama organizator festivala.

image

promo

Matija Turkalj

Mjesec dana hedonizma

Nakon romantične degustacije ružičastih vina u suhopoljskom dvorcu, vinoljupce već u nedjelju, 11. rujna, u Park šumi Jankovac očekuje vinski piknik, 17. rujna na rasporedu je Wine&Art u virovitičkom Dvorcu Pejačević, 23. rujna Priča o graševini u Dravskoj priči u Noskovcima, 24. rujna na padinama Krndije i Papuka u Orahovici „šeće“ se i ispija vinski maraton, a festival završava 1. listopada Vinom i poezijom u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

image

promo

Matija Turkalj

„Cijena kotizacije po eventu iznosi 100 kuna po osobi, osim za Vinski piknik u Park-šumi Jankovac. Za njega treba izdvojiti 150 kuna, kotizacija vrijedi za dvije osobe i uključuje najam piknik košarice s buteljom vina po izboru. Kotizacija se plaća putem obrasca koji se može pronaći na web stranici www.tzvpz.hr“ poručuju organizatori.

Više na: www.tzvpz.hr

image

promo

image

promo

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:36