ZVIJEZDE PJEVAJU

Hoće li ovaj show oboriti gledanost Dore? S HRT-a su potvrdili da na male ekrane vraćaju popularnu emisiju

U Hrvatskoj je dosad emitirano 12 sezona ove licencirane emisije BBC-a

Zvijezde pjevaju

 Hrt/

Nakon što je Doru gledalo gotovo milijun ljudi, HRT je u svoj program odlučio vratiti još jedan show. Tako ćemo idućih subota kroz šest epizoda gledati poznata lica kako pjevaju hitove raznih žanrova, od popa, funka, rocka, dancea, šansone, hip hopa i balada, sve to u novoj sezoni popularnog showa ‘Zvijezde pjevaju‘.

Potvrdila je to Slobodnoj Dalmaciji i urednica projekta Uršula Tolj.

- Istina je, krenuli smo s produkcijom sretne 13. sezone showa ‘Zvijezde pjevaju‘. Naši produkcijski standardi su uvijek bili visoki pa će tako biti i ove godine. Donosimo jedan novi žanr, puno novih zvijezda koje dobro pjevaju i, kao i uvijek, puno dobrih pjesama i veselja. Idemo sa sezonom od šest epizoda pa će i to donijeti pokoji odmak od standarda. U prvom dijelu ožujka otkrivamo parove, a sve novosti donosimo i na našim društvenim mrežama - kaže Tolj.

U Hrvatskoj je dosad emitirano 12 sezona ove licencirane emisije BBC-a (u Engleskoj se prikazuje pod nazivom ‘Just The Two Of Us‘). Pod voditeljskom palicom Barbare Kolar i Duška Ćurlića u svakoj smo sezoni gledali po osam parova sastavljenih od profesionalnih glazbenika i pjevača amatera koje čine poznate osoba iz svijeta glume, televizije, sporta...

I ove sezone voditelji će biti iskusni televizijski dvojac Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

Hrvatska inačica ovog showa prvi put se počela emitirati u travnju 2007. godine, a pobjedu su te prve sezone odnijeli Jacques Houdek i novinarka Lamija Alečković.

Inače, upravo tijekom te sezone Borisu Novkoviću umro je otac Đorđe, pa su on i glumica Iva Visković odustali od daljnjeg natjecanja. Pobjednici druge sezone bili su Ivana Kindl i Nikša Kušelj, u trećoj su pobjedu odnijeli Natali Dizdar i Dražen Čuček, dok su Ana Vilenica i Jacques Houdek pobjednici četvrte sezone.

U petoj su sezoni najbolji bili Ervin Baučić i Marija Borić, u šestoj Goran Navojec i Ivana Kindl, dok je u sedmoj slavila Tina Katanić s Markom Toljom. U idućim sezonama uslijedile su pobjede Tare Thaller i Dina Jelusića, Arije Rizvić i Marka Kutlića, Roberta Ferlina i Maria Batifiace, Marca Cuccurina i Mije Negovetić te Lovre Jurage i Vjeke Ključarica.

Honorari zvijezda navodno su dosadašnjih sezona iznosili oko tisuću eura, pa bi tako pobjednici kroz osam emisija na kraju svoj bankovni račun podebljali za oko osam tisuća eura, piše Slobodna Dalmacija.

Uz posljednju sezonu svake je subote pred malim ekranima u prosjeku bilo 400 tisuća gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:17