MOŽDANI UDAR

Kostadinka Velkovska nakon četiri mjeseca i dalje je u bolnici: ‘Nažalost, nema promjena na bolje. Bez svijesti je‘

Željela je napraviti koncert, no moždani udar ju je u tome spriječio

Kostadinka Velkovska
 

 Cropix/

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica te pjevačica makedonskog podrijetla, Kostadinka Velkovska, još je uvijek u bolnici zbog moždanog udara koji je doživjela u srpnju. "Mama je isto cijelo vrijeme. Stabilno, ali bez svijesti", rekao je sin Nikola za 24 sata.

"Nažalost, promjena na bolje nema. Tako je od sedmog mjeseca, a bilo je dana kad joj je bilo i lošije. Ne znamo ni kako je preživjela taj infarkt, ali ona je jaka. Mi se kao obitelj dobro držimo", objasnio je Nikola. Glumici je ranije odstranjen benigni tumor na mozgu, no nakon toga se javio drugi, a onda i treći.

image

Kostadinka Velkovska

Cropix/

Početkom godine kazala je da je više po doktorima, nego na kazališnim daskama ali da još uvijek može zapamtiti tekst te da se raduje svakoj novoj ulozi i projektu. "Privatno me ništa ne sputava, normalno idem u dućan, skuham si, koncentracija mi je dobra, čujem, vidim", objasnila je u travnju glumica.

Imala je želju izvesti koncert narodnih makedonskih pjesama u listopadu, no moždani udar, zbog kojeg je i 4 mjeseca nakon u bolnici, spriječio ju je u tome. Kostadinka Velkovska istaknula se ulogama u mnogim emisijama, filmovima i serijama, okušala se i u sinkronizaciji, a šansone je izvodila na čak pet jezika: hrvatskom, makedonskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:58