AKCIJA POMOĆI

Kristijan Ugrina: ‘Mobitel mi ne prestaje zvoniti. Poznavajući Hrvate i njihovu dobrotu, siguran sam da će pomoći‘

Ugrina više od 10 godina otplaćuje tuđi kredit, a sada bi se ta agonija konačno mogla završiti uz pomoć dobrih ljudi...

Kristijan Ugrina

 Zeljko Puhovski/Cropix

Glumcu Kristijanu Ugrini 2024. mogla bi biti barem malo bolja i napokon bi se mogao izvući iz problema u koje je upao zbog svoje odanosti prijateljima. Naime, umirovljena novinarka i spisateljica Anđelka Mustapić je na svom Facebook profilu uputila apel svim svojim prijateljima da pomognu barem najmanjim prilogom i širenjem poziva za pomoć omiljenom Kikiju.

- Bilo bi to doista dobro - rekao nam je iskreno 51-godišnji glumac i voditelj, stalni član ansambla ZKM, koji je čuo za apel - Napokon bih mogao malo odahnuti.

- Puno je takvih poput mene u Hrvatskoj i što sam imao pričati o tome? Nisam ja nikakav poseban slučaj. Gdje god se okreneš netko je u sličnoj situaciji - rekao nam je u telefonskom razgovoru.

No, njegova priča dirnula je mnoge pa mu, kako otkriva za Večernji, mobitel danas ne prestaje zvoniti.

- Poznavajući kakvi su Hrvati kao narod i njihovu dobrotu, nadam se i siguran sam da će mi pomoći - iskreno je priznao glumac, koji nije želio otkriti za što je bio namijenjen taj kredit koji otplaćuje.

Bez obzira na tešku situaciju u kojoj se našao, kaže da ‘i dalje nije prestao vjerovati ljudima‘ te im planira i dalje pomagati jer voli sve ljude.

- Upućena su i moja djeca u ovu situaciju koja me snašla, no mi imamo sve, živimo pristojno. Imamo wc papir, Internet i topli ručak, struju i vodu - skromno je zaključio za Večernji.

Podsjetimo, Ugrina više od 10 godina otplaćuje tuđi kredit. Zbog toga je uz svoj glumački posao radio svašta, od građevine, pomaganja zidarima do raznošenja hrane na biciklu. Nije se ustručavao govoriti o tome, ali nije se ni predstavljao kao žrtva. A kada je i govorio o svemu što mu se događa i objašnjavao zašto ga viđaju kako radi dostavu, činio je to da bi upozorio ljude da budu oprezni kada odluče nekom postati jamci za kredit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:07