SVE SU PREMOSTILI

Ljubav odmetnutog para iz Mosta: Nino Raspudić bio je oženjen, Mariju Selak upoznao je na Filozofskom, vezu su tajili...

Bračni je par u braku dobio kćer Danicu i sina Iliju, dok Nino Raspudić iz prvog braka ima još kćer Floru

Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić

 Ranko Suvar/Cropix

"Za razviti kvalitetnu argumentaciju doista je bitno imati dobrog sugovornika, a ja imam tu sreću da sam ga našla u vlastitom domu", rekla je Marija Selak Raspudić o svom suprugu Ninu Raspudiću u jednom intervjuu za Gloriju. Bračni je par zbog svoje odluke oko napuštanja Mostove liste za Europski parlament zasjao na naslovnicama medija, a nesuglasice u njihovoj stranki nisu ih uspjele razdvojiti.

image

Marija Selak Raspudić, Nino Raspudić, Zvonimir Troskot

Damjan Tadic/Cropix

Raspudići su svoju ljubav u početku tajili, no nisu u tome dugo uspijevali. Civilno su vjenčani, a crkveno su vjenčanje zbog pandemije korona virusa odgodili. "Bit će najesen, samo je pitanje koju. Civilno vjenčanje smo odavno obavili, crkveno taman isplanirali, a onda su krenule restrikcije vezane uz koronu. Nisam se htjela udavati u takvim uvjetima pa smo sve malo odgodili, a sada sam opet trudna, tako da nikako da uhvatim idealan trenutak. No, suprugu je stalo da to bude što prije pa ćemo vidjeti što ćemo na kraju ispregovarati", kazala je Selak Raspudić prije dvije godine.

Inače, Raspudić je još tijekom predizborne kampanje 2020. govorio o važnosti tradicionalne obitelji dok je u isto vrijeme prolazio kroz razvod od redateljice i scenaristice Kristine Kumrić, s kojom je dobio kćer Floru. Sa svojom sadašnjom suprugom ima dvoje djece, kćer Danicu i sina Iliju.

image

Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić

Ranko Suvar/Cropix

Par se upoznao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje su gradili karijere, a spojila ih je suradnja na HRT-ovoj emisiji ‘Peti dan‘ kada su se predstavili javnosti kao društveni analitičari. S obzirom na to da je Danica dobila ime po svojoj baki s mamine strane, pri odabiru imena za sina prednost je imao otac. Kako se još s prvim djetetom saborska zastupnica trudila ne zapostaviti niti profesionalni, niti privatni aspekt života, tako želja za drugim djetetom nije nestala.

"Nino i ja nismo ništa planirali, ali smo htjeli još djece. Oboje ih volimo i mislimo da nema ljepše i važnije stvari od dolaska novog života", kazala je. Ipak, ne bi to bilo tako da se ona i suprug dobro ne slažu. Svog je supruga Selak Raspudić opisala kao "hodajuću enciklopediju hrvatske politike", a tada je priznala i da nemaju identična mišljenja pa jedno kod drugog bruse svoje stavove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:27