POZNATI OLIMPIJAC

Mnogi su se iznenadili kad su prepoznali tko se došao natjecati u kvizu ‘Potjera‘, šokirao je i Joška Lokasa

Ovom 53-godišnjaku ovo nije bio prvi nastup u ‘Potjeri‘, a 2021. godine natjecao se i u ‘Milijunašu‘

Igor Boraska u Potjeri

 Screenshot/HRT

Gledatelji kviza HRT-a, popularne ‘Potjere‘, među kandidatima u jučerašnjoj emisiji primijetili su jedno poznato lice - Igora Borasku.

Proslavljeni hrvatski olimpijac, osvajač brončane medalje u veslanju te čovjek koji je bio dio bob reprezentacije i na Zimskim olimpijskim igrama nadigrao je lovca Mladena Vukorepu, a u završnoj se potjeri protiv lovca borio s natjecateljem Goranom. Usprkos impresivnom startu gdje je u brzopoteznim pitanjima osvojio 2000 eura, njih dvojica su uspjeli odgovoriti točno na samo sedam pitanja, dok je Mladen u završnoj potjeri znao više.

image

Igor Boraska

Tom Dubravec/Cropix

Inače, 53-godišnjem Igoru ovo nije bio prvi nastup u Potjeri, a 2021. godine natjecao se i u Milijunašu gdje je osvojio čak 125 tisuća kuna. Također, voditelj Joško Lokas bio je šokiran skromnošću svestranog olimpijca koji u svoje predstavljanje na početku emisije nije uvrstio nabrojene sportske uspjehe.

image

Igor Boraska, 2016.

Nikola Vilic/Cropix/Cropix

- Je li moguće da nam se ne želite predstaviti?! Svaka čast kako ste skromni, ali radi se o osvajaču olimpijske medalje… - upitao je Lokas diplomiranog inženjera strojarstva.

Osim što je osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, Boraska je 1994. bio i član posade M2+ koja je postavila najbolje svjetsko vrijeme, 6:42.16, koje je držala sljedećih 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:43