IZ RIMA U ATENU

Nikolina Pišek: ‘Vruća Atena na 43 stupnjeva. Nanovo proživljavam uspomene...‘

Kada padne Rim, nestat će i svijet! - napisala je voditeljica koja je potom produžila put Grčke.

Nikolina Pišek

 Marko Miscevic/Cropix/

Nikolina Pišek ljeto je odlučila provesti u inozemstvu. Prvo je početkom srpnja otputovala u Italiju, gdje je proslavila diplomu svoje starije kćeri Hane Cigoj, koja je diplomirala medicinu na sveučilištu u Milanu. Potom je Nikolina uživala na jezeru Como, te otputovala u Rim. Fotografiju na kojoj pozira uz Fontanu di Trevi popratila je na Instagramu riječima:

- Koliko je lijep Rim! Zaboravim kako se svaki put oduzmem od silne ljepote i povijesne siline utkane u svaki kamen i pukotinu. Sve je tu s razlogom. I zaboravim koliko u tom gradu postanem živa i zahvalna što sam tu. Od vučice koja je na svojem mlijeku othranila Romulusa do danas - fascinacija povijesću i ljepotom ovog grada na sedam brežuljaka ne prestaje hipnotizirati već 3000 godina. I u epicentru svijeta tada shvatiš koliko je istinita izreka: Rim će trajati koliko traje Colosseum. A kada padne Rim, nestat će i svijet! - napisala je Nikolina koja je potom produžila put Grčke.

- Prevruća Atena na ‘ugodna‘ 43 stupnja. Prošli puta posjetila sam je s obje kćeri, jednom pored mene i drugom koju sam još nosila pod srcem. Nanovo sam proživjela tadašnje uspomene. Prošetala ulicom u kojoj se nalazi trgovina u kojoj sam Uni kupila njezine prve cipelice. Još ih čuvam. Nisu svi iz tih vremena više sa nama. Ali ostale su nam uspomene. Njih mi nitko ne može oduzeti… I zato sad stvaram nove - napisala je tv voditeljica na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:32