SJEĆATE LI SE LIDIJE?

Ostvarila je jedan od naših najboljih rezultata na Eurosongu: ‘Da nije bilo granatiranja dan prije, sigurno bismo pobijedili!‘

Lidija Horvat-Dunjko s grupom Magazin nastupila je 1995. na Eurosongu i osvojila 6. mjesto

Lidija Horvat-Dunjko

 Screenshot YouTube

Lidija Horvat-Dunjko jedini je hrvatski operni vokal koji je nastupio na Eurosongu, a s grupom Magazin, u kojoj je tada pjevala Danijela Martinović, i pjesmom "Nostalgija" je 1995. godine na natjecanju osvojila 6. mjesto. To je do danas ostao naš treći najbolji rezultat na tom natjecanju.

"Upravo je nostalgija što me veže za taj nastup i to je ponovno jedna iskonska, istinska radost kakva je bila i prvi put. To je lijepa pjesma i stvarno smo je voljeli pjevati, pjevali s velikom radošću i, nažalost, da nije bilo granatiranja, odnosno bombardiranja HNK u Zagrebu dan prije, mi bismo sigurno pobijedili", prisjetila se Lidija u IN magazinu 25 godina nakon nastupa na Eurosongu.

Naime, 2. svibnja te 1995. godine odvio se raketni napad na Zagreb koji je naredio Milan Marić i u kojem je, među ostalim, stradalo i Hrvatsko narodno kazalište.

Danas 57-godišnja Lidija još redovito nastupa u HNK-u, a usto je i redovita profesorica na Muzičkoj akademiji te pročelnica odsjeka za pjevanje. U vezi je s drugim životnim partnerom, magistrom fizioterapije Bernardom Bakačem Nikšićem Nadom, te je majka dvoje djece i baka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:02