ZLATNI STUDIO 2024.

Zrinka Grancarić: Borba s poplavama, političkim aferama i nevremenom joj donijela nominaciju za Zlatni Studio

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata za favorite

Zrinka Grancarić

Bio je neki uobičajeni dan, nisam radila, pa sam malo i preskočila redovito jutarnje pregledavanje portala, kad mi je od kolegice stigla poruka: Glasala sam! Odgovorila sam: Za što? i tako sam saznala za svoju četvrtu nominaciju za Zlatni studio - kroz smijeh otkriva Zrinka Grancarić.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Je li se nadala da će ući u utrku za Zlatni Studio u kategoriji najbolje televizijske novinarke/novinara?

- Pa zapravo i nisam, tako da sam se zaista ugodno iznenadila. Veseli me da sam opet među tih pet prestižnih imena. Važna je i sama nominacija, to nikako nije fraza, ona je pokazatelj kontinuiteta dobrog rada i zaista sam ponosna - kaže Zrinka koju pitamo na što je prvo pomislila kada je doznala da je među nominiranima.

- Prva reakcija mi je bila: Uh, što ću obući! Mogla bih reći da sam pomislila nešto pametnije, ali ovo je istina - smije se HTV-ova novinarka koju pitamo po čemu će sve pamtiti godinu na izmaku.

- Teško mi je nešto posebno izdvojiti iz ove godine. Imali smo nekoliko velikih političkih afera, borili se s poplavama i nevremenom, možda je ključno u mojoj domeni političkog novinara praćenje finog tkanja i preslagivanja za super izbornu godinu, koja će, vjerujem, biti jako zanimljiva. Cijela ova godina je zalet prema onome što nas čeka 2024. - kaže Zrinka.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE.

Je li joj stresniji rad na terenu gdje se iznova dokazuje kao vrsna reporterka ili joj je veći stres dobiti goste za emisiju Otvoreno?

- Svakako je dobiti goste veći stres, vjerovali ili ne. Na terenu ovisiš samo o sebi, svakako ćeš posao odraditi, sjajno ili barem korektno, ali ćeš ga odraditi. Kad je tema osjetljiva ponekad je stvarno izazovno dobiti goste za Otvoreno. Riješi se i to, ali u nekim slučajevima zoveš i ustraješ i gnjaviš do kasno poslijepodne, tako da je priličan stres kad ti stolice zjape prazne, a već je 17 sati. No, to nije često - priznaje iskusna novinarka koja se za svaki svoj zadatak temeljito priprema.

- Priprema je konstantna. Stalno moraš pratiti vrlo široko teme, s obzirom da u jednom tjednu prođemo vrlo širok opseg područja. Uvijek moraš biti upoznat s aktualnim zbivanjima, štreberski popratiti i neku sporadičnu vijest, jer nikad ne znaš što će se i kako razviti. Ne jednom mi se dogodilo da iz tko zna koje ladice u memoriji izvučem neki podatak koji dobro dođe. Volim biti pripremljena, pred emisiju ili intervju nemam tko zna koliko vremena, ali provjerim sve što mogu, utvrdim gradivo, to daje dodatnu dozu sigurnosti kad uđeš u studio. Bez znanja puno je teže parirati sugovorniku. Neke su situacije nepredvidljive naravno, ad hoc, pa skočiš u vatru, ali iskustvo i konstantno praćenje i tu će izaći na vidjelo - ističe Zrinka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:28