Multimedijalni projekt

Nova delikatesa zagrebačkog kazališta - 'Prikradatelj' premijerno u petak u &TD-u


100posto
05.12.2019.13:40
Nova delikatesa zagrebačkog kazališta - 'Prikradatelj' premijerno u petak u &TD-u
Luka Dubroja

sažeto

U predstavi Nenada Glavana igraju mladi glumci Domagoj Janković, Robert Španić i Toma Medvešek


100posto
05.12.2019.13:40

Posebna delikatesa Teatra &TD - premijera multimedijalne predstave "Prikradatelj" u režiji Nenada Glavana, po tekstu Giannija Fortea (Ricci/Forte), a prema motivima ruskog SF romana "Piknik onkraj puta" braće Arkadija i Borisa Strugackog, koja će se održati u Velikoj dvorani &TD-a, 6. prosinca u 20 sati. Ulaz s pozivnicom.

Repriza je na rasporedu 7. prosinca u 20 sati.

Probran cast visokog naboja, glumci Domagoj Janković, Robert Španić i Toma Medvešek, na jednoj vrteški audio-vizualnih vragolija lansirat će Vas u orbitu Zabranjene zone, tamo "gdje se Zemlja olakšava tereta svojih najskrivenijih ćudi". Vi se samo udobno smjestite i vežite pojaseve!

Promo

Poslužila je ovoj drami poznata znanstvena fantastika za jedan koketan strelopis raspri, klopki i aluzija o koje se lako zaplete svačiji, nešto "budniji", um. Šestoslika je to oštrih misli, lelujavih pretpostavki i poentirajućih zakucavanja – u onkraj zbilje, eksperimenta i slutnje do samog ruba mogućeg iskustva.

Prikradatelj nas vuče paradigmatski duboko u procijep paradoksa gdje u preklapanju caruje iracionalno i racionalno, izmišljeno i promišljeno, sastavljeno i rastavljeno – u suprotnosti bez kojih se, valjda, ne može niti postojati. Znanost, umjetnost i transcendentalnost na jednom zanimljivom "nadzemaljskom" putovanju u najskrovitije, u zabranjeno i nedokučivo. Tamo negdje gdje Vam sine i ono slavno Einsteinovo pitanje "mijenja li se svemir ako ga promatra miš!?" (Nenad Glavan, redatelj)

Ulaznice se po cijeni od 50 kuna mogu kupiti na blagajni Teatra &TD od 11:00 do 13:00 te dva sata prije početka predstave, online putem Ulaznice.hr te na njihovim prodajnim mjestima. Studenti i umirovljenici popust od 50% mogu ostvariti isključivo na blagajni kazališta.

kultura

kazalište

Teatar &TD

premijera predstave

Prikradatelj

newsletter

Prijavite se na Newsletter