Prvijenac je vani

Psihodelični bend Struja svijesti objavili su album 'Sutra.'


100posto
05.12.2019.11:05
Psihodelični bend Struja svijesti objavili su album 'Sutra.'
Promo

sažeto

U kratkom su vremenu oduševili fanove, ali i kritiku, a sad su objavili i prvi album


100posto
05.12.2019.11:05

Psihodelični rock bend Struja Svijesti nastao je 2018. godine. U 2019. godini objavili su singlove "U budnome stanju", "Biti" i "Postojimo li uopće". Glazbenom igrom pitkih i zahtjevnih melodija te tekstovima koji propituju zbilju i svakodnevicu, Struja Svijesti je u vrlo kratkom vremenu oduševila publiku koja voli psihodeličnu glazbu. Kritika je također imala riječi hvale za glazbu koja nije toliko prisutna u našem eteru.

Album sadrži 10 pjesama, a sami autori ga opisuju na sljedeći način:

"Ljudska komedija i tragedija, zapravo se svede na isto. Gledamo zbivanje koje je stalno isto, nepromijenjeno. Sve se to čini tako nerealnim. Ljudi odlaze, a nitko novi ne dolazi. Pojedinci bježe za boljim sutra u neke sjeverne krajeve, dokle oni koji ostaju bježe od sebe samih. Ali, sustići će ih njihovi tragovi prije ili poslije. Nisu se naučili živjeti, gledati lijepe stvari, jednostavno, nisu se naučili biti.

Promo

I tako kada prođe ovo postojanje što nazivamo životom (a pitanje je postojimo li uopće), žalimo za svime što nismo učinili. Bili smo stalno tu, u trenutku, a da zapravo nikad nismo bili baš tu gdje smo htjeli biti. Na samom kraju bi se upitali "Pa što je Istina, zašto sam tu". Najlakši odgovor bi bio: "Tu si da dočekaš sutra." Kada će stvari biti bolje/gore? Sutra."

Glazbu, tekstove, aranžman i produkciju potpisuje bend. Za sve spotove zaslužna je Lucija Jukić.

psihodelija

prvi album

Struja svijesti

newsletter

Prijavite se na Newsletter