CIJENJENI CHEF

Tom Gretić stiže u hrvatsko izdanje čuvene TV emisije: ‘Ne dižem glas, ali lijenost, prljavštinu i solo igrače ne toleriram‘

Prijave za sudjelovanje u ‘Hell’s Kitchen Hrvatska’ već su otvorene, natjecatelje očekuje kuhanje uz bok Tomu Gretiću

Tom Gretić

 RTL

Moj pristup u showu ‘Hell’s Kitchen’ neće biti poput onog što ga prakticira Gordon Ramsey. On je eksplozivan, često skroz ‘bez filtera’, a ja ću biti drugačiji. Neću sigurno bez razloga vikati na ljude jer nitko nije došao u show iz tog razloga, pa mislim da to nije produktivno ni u kom smislu. Postoje ipak stvari koje nikako neću tolerirati, a to su lijenost, prljavština te solo igrači koji nisu za timski rad - kaže Tom Gretić, glavni chef u hrvatskoj inačici čuvenog televizijskog hita “Hell’s Kitchen”, koji zahvaljujući RTL-u napokon stiže i u našu zemlju.

Prijave za sudjelovanje u “Hell’s Kitchen Hrvatska” već su otvorene, natjecatelje očekuje prilika života - kuhanje uz bok Tomu Gretiću, jednom od najboljih hrvatskih chefova, i njegovo mentoriranje tijekom showa te glavna nagrada u iznosu od 30.000 eura.

Milijuni fanova

”Hell’s kitchen” britanski je kulinarski reality show, nastao prema licenciji ITV-ja, u kojem se natječu perspektivni kulinarski entuzijasti koje kroz različite kulinarske izazove i eliminacije vodi karizmatični glavni chef kuhinje (u britanskoj inačici to je Gordon Ramsey), koji ih podučava, nagrađuje, kažnjava te odlučuje o njihovoj sudbini. Na svoje kulinarsko putovanje natjecatelji “Hell’s Kitchena” kreću podijeljeni u dva tima te simuliraju rad u pravom restoranu. Uz to, žive zajedno pored samog restorana pa kamere prate i njihove privatne trenutke te međusobne odnose. U svakoj epizodi natjecatelji su stavljeni pred različite izazove koji će ispitati njihove kulinarske vještine, kreativnost i brzinu, među kojima je i pripremanje večere u sljedovima za stvarne goste koji stižu u restoran - i očekuju samo najbolje. Na kraju večere gubitnički tim morat će nominirati nekoga iz svojeg tima, a glavni chef odlučuje tko ostaje, a tko napušta show.

image

Tom Gretić

RTL

O velikoj popularnosti ove franšize svjedoče milijuni obožavatelja, čak šest nominacija za nagradu Emmy, ali i lanac restorana pod nazivom Hell’s Kitchen koji je otvorio upravo Gordon Ramsay. Uz to su lokalne inačice showa producirane u više od dvadeset zemalja diljem svijeta, od Finske i Brazila do Indonezije i Australije, a sada ćemo ga gledati i u Hrvatskoj, gdje će natjecatelje i publiku kroz ovu kulinarsku avanturu voditi Tom Gretić, omiljeni chef koji je svoje kulinarsko znanje stjecao u brojnim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, nekoliko je puta bio proglašen najboljih hrvatskih chefom, a godine 2015. postao je i prvi hrvatski chef koji je spravljao jela u jednom od najprestižnijih svjetskih restorana, Ikarusu u sklopu Hangara-7 u Salzburgu. Televizijski angažmani mu nisu strani, a gledatelji RTL-a sjećaju ga se kao člana žirija kulinarskog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”. Posljednjih sedam godina Gretić radi kao konzultant za razne restorane u regiji, ali i svijetu.

Otvoreni um

- Ovaj show razlikuje se od drugih jer traži ljude s iskustvom rada u kuhinji, kao i profesionalne kuhare, i mislim da će se puno mladih kuhara i kuharica prijaviti jer to je apsolutno projekt za njih. Kandidat koji bi bio idealan za show jest onaj koji je otvorena uma. Mi kuhari puno radimo, crpimo energiju iz svog ega, a to u ovom showu neće dobro proći. Natjecatelji mogu očekivati puno znanja, puno novih namirnica, dvoboje sa svojim kolegama i kolegicama, jednu jako dobru atmosferu. Prijavite se! - poručuje Gretić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:30