Intervju: Drito konj

Scena u Berlinu je bizarna, važniji je imidž od sadržaja. Nisam oduševljen pa u slobodno vrijeme sređujem kuhinju i maštam o studiju


Ines Madunić
05.12.2019.13:15
Scena u Berlinu je bizarna, važniji je imidž od sadržaja. Nisam oduševljen pa u slobodno vrijeme sređujem kuhinju i maštam o studiju
Jana Obradović

sažeto

Domaći glazbenik s berlinskom adresom ima novi singl kojim najavljuje album


Ines Madunić
05.12.2019.13:15

"Cura i ja smo jednu večer gledali sve živo na Conanu, nakon čega sam rekao curi kako bi bilo zgodno napisati Soni pjesmu jer je užasno simpa, a uvijek neke krive žene dobiju pjesme i uvijek je nešto tipa grozna si, užasnula si me svojim ponašanjem, drugi ti raspliće kosu, sve najgore ikad i sve pjesme su apsolutne ljubavne tematike, a ova bi bila kak je Sona jednostavno super i ona je rekla da je super ideja i eto, to je to. Ostatak albuma će bit kao ova stvar, pop-punkić 2002. jer mi je tak došlo. Došlo mi je da napišem pjesmu i za Jordana Schlanskog (isto dio team coco) jer je apsolutni poremećeni vrh, pa tko zna, možda ju i on dobije jednom", rekao je Drito Konj o svojoj novoj pjesmi.

Glazbenik i multiinstrumentalist Drito Konj, odnosno Stjepan Krznarić, objavio je nedavno samostalni singl "Sona", koji je ujedno i najavna pjesma njegovog novog albuma. Svoj posljednji album "Dobar dan" Drito Konj je objavio sredinom ove godine, a posvetio ga je prijatelju i kolegi Danu Divjaku. Nekadašnji bubnjar grupe Sane i dalje je aktivan na domaćoj sceni kao autor.

Tko je Sona i zašto je upravo ona dobila pjesmu?

Sona je asistentica Conana O'Briena i dobila je pjesmu jednostavno zato što mi je bila simpatična. Dokaz da ne moraju sve pjesme o suprotnom spolu biti ljubavne, može biti i "fora si mi".

Je li se Sona oglasila nakon što ste objavili pjesmu?

Je. Rekla je da joj je super i drži pjesmu u opisu profila na Instagramu. Na žalost, direktni inbox kontakt nula bodova, al to je Holivud, a ja sam nekakav tamo Slav muzičar iz Europe. Niš čudno.

Radi li se o singlu koji najavljuje novo izdanje? Kada možemo očekivati novi materijal?

Trebao bi to biti, da. Novi materijal nadam se izlazi u proljeće.

Na hrvatskoj sceni ste radili u nekoliko projekata, a i dalje ste aktivni. S kime sve surađujete i na koji način?

Trenutno dovršavam novi single za Dinu Purića, a planiram i suradnju s Nerom Mamić i Filipom Majdakom, sjajnim mladim producentom iz Zagreba. Na žalost svi imamo puno obaveza pa to ide puno sporije nego što bi svi upleteni željeli.

Živite u Berlinu. Što mislite o tamošnjoj glazbenoj sceni u odnosu na hrvatsku? Radite li i u Berlinu s nekim od kolega?

Scena u Berlinu je bizarna. Sve je puno synth pop lgbtq projekata i nekako imidž igra puno veću ulogu od sadržaja. Ne mogu reći da sam oduševljen. Radim s jednim dečkom na njegovom albumu, ali i on je, kao i ja, zatvoren u svoju sobu i radi mjuzu baš radi nemogućnosti identifikacije s većinom muzičara tu.

Čime se Drito Konj bavi dok ne stvara glazbu?

Uređujem kuhinju, igram Days Gone i Rocket League i smišljam kaj sve nabaviti za studio.

Kakvi su vam planovi za sljedeću godinu?

Otvoriti mali studio u kojem ću se baviti produkcijom raznorazne glazbe za sebe i druge.

Scena intervju

glazbenik

Drito Konj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter