OTKUD MU MOBITEL?

Albanski narko boss besramno objavljuje mišićave selfije iz zatvora na Instagramu: ‘Život mi je kao film‘

Sebe je nazivao ‘Vragom‘ i hvalio se kako je sasjekao svoje suparnike, a sad je u zatvor, čini se, prokrijumčario i mobitel

Albanski narko boss naslikava se u zatvoru za Instagram

 Instagram

Albanski narko boss Selamet Mehmetaj, koji je samog sebe nazivao ‘Vragom‘ i tvrdio da je sasjekao svoje suparnike, sada se hvali novim pothvatima iza rešetaka.

Mehmetaj je objavio fotografije na društvenim mrežama i to nekoliko dana nakon što je navodno dobio pristup svom mobitelu, za koji se vjeruje da je prokrijumčaren u zatvor.

30-godišnji narko boss osuđen je na četiri i pol godine zatvora u kolovozu 2023. zbog vođenja narkocarstva vrijednog više milijuna funti, a u kojem su radili ilegalni imigranti.

Svojim se zločinačkim pothvatima hvalio na Instagramu, a svoje je privatne profile koristio da bi se hvalio svojim skupocjenim automobilima i velikim svotama gotovine, da bi ismijavao policiju i objavljivao rap-videe u kojima je u glavnoj ulozi. Unatoč tome što je u zatvoru, vratio se na društvene mreže, a čini se i da je ojačao otkako je iza rešetaka. Naime, hvalio se fotografijama svojih mišića.

"Život mi je kao film", poručio je na albanskom uz jednu mišićavu fotografiju.

image

Albanski narko boss naslikava se u zatvoru za Instagram

Instagram/erzen Skenderaj/

A čini se da je Mehmetaj i poduzetan s obzirom na to da je čak oglasio svoj automobil na prodaju. Šefovi zatvora odlučili su pokrenuti istragu nakon što je cijela priča dospjela u medije.

Podsjetimo, Mehmetaj je upravljao tvornicama kanabisa u kojima su radili ilegalni imigranti koji su diljem Ujedinjenog Kraljevstva prodavali drogu vrijednu više milijuna funti. Policijska istraga protiv njega i njegovog brata Diora, kojeg su tužitelji opisali kao njegovu desnu ruku, uslijedila je nakon što je Mehmetaj, prema pisanju Daily Maila, upravo njihovim reporterima na tajnom zadatku ponudio kupnju ogromne količine kanabisa vrhunske kvalitete.

"Tadašnji premijer Boris Johnson zatražio je policijsku akciju nakon što je tijekom naše istrage 2021. godine narko boss - koji je svoje usluge oglašavao i na Instagramu - otkrio kako je jednom prilikom svom rivalu odsjekao prste zbog pokušaja prevare", pisao je britanski tabloid.

Memzo, kako su ga zvali, nastavio je voditi svoj ilegalan i brzorastući biznis i nakon istrage, a živio je kao playboy. Pojavljivao se i na albanskoj televiziji, a posljednji videozapis na društvenim mrežama objavio je u listopadu 2022., samo nekoliko tjedana prije uhićenja.

Inače, zatvorenici u Ujedinjenom Kraljevstvu nemaju pristup društvenim mrežama ili internetu dok služe zatvorsku kaznu, a posjedovanje mobilnog telefona u zatvoru smatra se protuzakonitim te može dovesti do dodatnih kaznenih prijava.

image

Selamet Mehmetaj

Screenshot/Ora News

I koliko god se veći dio Mehmetajevog carstva za dilanje droge vodio preko Instagrama, pojavila se nova zabrinutost da bi on ponovno mogao ‘ići uživo‘ na spomenutoj društvenoj mreži iz svoje zatvorske ćelije.

"U kontaktu smo sa službama društvenih mreža kako bi se uklonio ovaj profil, ali mobiteli se u zatvorima nikada ne toleriraju, a one koje ulovimo s njima suočavaju se s dodatnom kaznom zatvora", rekao je glasnogovornik zatvora za Daily Mail.

Sve slučaje zlouporabe društvenih mreža ‘temeljito istražuje‘ posebna Jedinica za istraživanje digitalnih medija koja surađuje s tvrtkama kao što je TikTok kako bi uklonili sporni sadržaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:18