AKTIVNA MIROVINA

Baka udovica (75) ostvarila svoj životni san: ‘Plešem na šipci. Ne mogu se zasititi, idem triput tjedno!‘

Uz ples na šipci, Wise također svaki tjedan pohađa i druge tečajeve, poput zumbe

Starr Wise i ples na šipci

 Instagram/Starr Wise/

Baka udovica iz Colorado Springsa (75) čekala je mirovinu da bi si ispunila jedan od svojih životnih snova - da postane plesačica na šipci.

Starr Stauffer Wise ostvarila si je želju u veljači 2021. kada je počela pohađati tečajeve nakon što je pročitala članak o Diane Martin, koja je počela plesati oko šipke u svojim 50-ima, a kasnije je počela podučavati i druge.

“Kada sam pročitala taj članak, bila sam izvan sebe od uzbuđenja”, rekla je umirovljenica za The Sun. "Probudio mi je sjećanje na moj stari san - ples na šipci, koji je godinama bio na mojoj ‘to do‘ listi, ali je uvijek nekako padao pu drugi plan."

Iako se u početku pitala bi li se uopće mogla baviti takvom aktivnosti visokog intenziteta s obzirom na svoju povijest bolesti, koja uključuje reumatoidni artritis u zapešćima i šakama, deformitet desne šake i osteoporozu, svejedno je odlučila pokušati.

Javila se u Pole Revolution, inače tvrtku Diane Martin, i pitala postoji li dobno ograničenje.

"Nisam imala pojma bih li to mogla izvesti u svojim godinama i sa svojom poviješću bolesti, ali ne samo da sam uspjela, već sam se potpuno navukla", rekla je za britanski tabloid i dodala: "Nisam se mogla zasititi, pa sam se prijavila za cijeli paket tečajeva."

Wise ne samo da se "zabavlja" trenirajući tri sata tjedno, nego je rekla da joj je to pomoglo u borbi protiv tjeskobe i fizički ju je transformiralo.

"Morate se koncentrirati ili ćete u protivnom oslabiti stisak, koristiti pogrešnu nogu ili ruku ili se pak srušiti na pod. Upravo sam to učinila neki dan i prilično sam teško pala na glavu. Srećom, nisam imala potres mozga", ispričala je.

Uz ples na šipci, Wise također svaki tjedan pohađa i druge tečajeve, poput zumbe.

Loša strana ispunjenja ovog sna bilo je to što je morala gledati kako joj neki prijatelji i članovi obitelji okreću leđa. No, srećom, njezine unuke podržavaju je svim srcem.

"Ona koja živi u Kaliforniji došla je na oba moj anastupa u L.A.-u. Ima dvije kćeri, moje praunuke, i one misle da je sjajno to što njihova baka radi", rekla je za The Sun.

Njezini srednjoškolski kolege čak su impresionirani snagom i agilnošću 75-godišnjakinje jer neki od njih "jedva mogu ustati sa stolca", pohvalila se.

Ova gipka 75-godišnjakinja redovito briše ‘ružne‘ komentare koje uoči i ‘blokira neuke trolove‘. Također se natječe i ima nastupe u istočnom Hollywoodu i na Beverly Hillsu. Čak je nastupila i na Comedy Pole Showu u Los Angelesu.

Unatoč i nekim kritikama, Wise kaže da joj je ovo ‘najljepše iskustvo‘ u životu i ističe da je kroz ples na šipci stekla i nove prijatelje.

“Kakav san! Kakav život!", rekla je za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:52