SAVJET ISKUSNIJE

‘Bila sam žena nogometaša 16 godina i imam poruku za wagsice - prestanite cmizdriti, same ste potpisale takav život‘

Lizzie Cundy komentirala je novu emisiju ‘Married To The Game‘ koja se bavi životom supruga i partnerica nogometaša

Married to the Game, trailer emisije

 Screenshot YouTube

TV zvijezda i bivša supruga nogometaša Jasona Cundyja, Lizzie Cundy, komentirala je novu emisiju ‘Married To The Game‘, koja će uskoro izaći na Amazon Primeu, a koja govori o svijetu koji je njoj jako dobro poznat - svijetu wagsica.

Nova emisija prati supruge i djevojke nogometaša koje su morale pristati na taj poseban život. Sve one se usred raskošnog životnog stila, ekstenzija, skupocjenih torbica i brendova, raskošnih domova... trude naglasiti da njihov svijet nije onakav kakav bi trebao biti.

Cundy se posebno osvrnula na 26-godišnju Taylor Ward, prekrasnu plavušu koju na Instagramu prati 2,8 milijuna ljudi i koja dogovara suradnje s brojnim brendovima. U traileru za nadolazeću emisiju, ona brizne u plač kada joj suprug Riyad Mahrez (32) otvoreno kaže da se seli iz Manchester Cityja u Saudijsku Arabiju zbog unosnog ugovora vrijednog navodno 750 tisuća funti tjedno. "Sjedit ću po cijele dane sama kod kuće", zavapi uplakana wagsica, a Riyad joj na to odgovara: "Sve je to dio igre, zar ne?"

image

Taylor Ward i Riyad Mahrez

Anp/Ddp Usa/Profimedia/Anp/ddp Usa/profimedia

Cundy navodi da je ona u ovom slučaju ‘tim Riyad‘. "Selila sam se četiri puta u pet godina dok sam bila u braku s bivšim igračem Chelseaja Jasonom Cundyjem. Više me je potreslo kada bi mi moj osobni trener pomaknuo termin nego još jedan klupski transfer mog bivšeg supruga", govori Cundy za Daily Mail.

U prvoj epizodi šestodijelne emisije, koja izlazi ovog petka, 23. veljače, vidi se prostrana garderoba u Taylorinoj vili u Cheshireu, a ona razgovara s kolegicom wagsicom Sarom Gundogan (29), koja je udana za bivšeg igrača Manchester Cityja Ilkaya Gundogana. S njima je i 18-mjesečna Mila, kći Taylor Ward, kojoj djevojke tutnu nekoliko dizajnerskih torbica, uključujući Chanelovu i Louis Vuitton, da se s njima igra. Taylor tada otkriva da je oduvijek živjela u Manchesteru i da joj je ‘najveći strah onaj od selidbe‘.

Curdy dalje piše: "Snimka iz srpnja 2023. prikazuje razvikani Riyadov prelazak u klub Al-Ahli iz Saudijske Arabije, a riječ je o transferu od 30 milijuna funti. Vidimo isječke bivše manekenke Taylor, koja vozi svoj SUV Mercedes 4x4 G-klase, koji košta šesteroznamenkasti iznos, po otmjenoj stazi imanja dok se, bez imalo ironije, žali na to kako je taj potez bio ‘šok za sve‘ i ‘da je to brutalna strana nogometa‘. Žao mi je Taylor, ali ne može se izvlači s ‘jadna ja‘ kad si wagsica - tu možeš jedino usvojiti onaj pristup ‘progutat ću go***‘. Iako si možda imala svoje vrhunske interijere baš onakve kakve voliš, djecu u najboljim školama i konačno si otkrila savršen salon za nokte, ugovor o transferu može se dogoditi za samo nekoliko sati i moraš biti spremna otići u tren oka. To je dio dogovora - i, budimo iskreni, to je ono što financira tvoj raskošni životni stil."

image

Married to the Game, trailer emisije

Screenshot YouTube

Cundy piše kako razumije da te žene na novoj adresi ne poznaju nikoga, a često im ni jezik nije poznat. Saudijska Arabija također je specifična kad su prava žena u pitanju.

Osim Taylor i Sare, prva epizoda emisije prikazuje i Cat Harding, zaručnicu igrača Arsenala Jorginha (ujedno i mamu jedno od sedmero djece Judea Lawa).

33-godišnja Cat odlučila je prirediti vlastitu rođendansku zabavu, zajedno s bijelim dječjim klavirom, karnevalskim plesačima i harfistima. Pomalo iscrpljena organizatorica rođendana također navodi neke od promjena koje su se dogodile u zadnji čas, a na kojima ona inzistira, poput, primjerice, ulaza s balonom i 65 kg limuna.

"Osjećam susramlje dok Cat ispituje svog dečka Brazilca treba li ostaviti prstenjak slobodan za prosidbu... Njegov odgovor je odlučno ‘ne‘!", piše Cundy, a par se naposljetku zaručio u prosincu pod neonskim znakom ‘hoćeš li se udati za mene?‘ unutar cvjetnog aranžmana u obliku srca.

Emisija također prikazuje Saru kako uzdišući u kameru govori o prelasku njezina supruga Gundogana (33) u Barcelonu. "Samo primiš poziv i dobiješ tu informaciju... I to ti promijeni život", govori Sara.

Cundy piše da za nogometaša nema ničeg goreg od žene koja samo jadikuje i prigovara. "Teško je dati ovaj savjet, ali moje mudre riječi za Taylor, Cat, Saru i njihovu generaciju glase: klupski transferi su kruh koji hrani nogometaše i zato nikad nije sigurno da će dres koji nose ovaj tjedan biti isti onaj dres koji će nositi sljedeće sezone. Morate biti veličanstveno naivne ako pretpostavljate da će vaš suprug započeti i završiti svoju karijeru s istim poštanskim brojem. Žao mi je što vam to moram reći, drage moje, ali igra jednostavno tako ne funkcionira. Kada kažete ‘da‘, također se obvezujete na njegov život kao nogometaša i sve što ide uz to", poručuje bivša supruga nogometaša i daje primjer Victorije Beckham.

"Unatoč tome što je bila na vrhuncu vlastite karijere kao Spice Girl, prešla je cijelu planetu kako bi pratila Davida. Rano je naučila lekciju nakon što je napravila glupu pogrešku i nije otišla s njim nakon transfera u Real Madrid 2003., kada je došlo do njegove navodne četveromjesečne afere s Rebeccom Loos.

"Nije ni čudo što je Victoria vrlo brzo iskorijenila svoj život kako bi bila pratnja Davidu u Los Angeles 2007.", dodaje Cundy i nastavlja: "Zato sam se naježila kad je na kraju prve epizode Taylor razrogačenih očiju rekla: ‘Ne znam kad ću ga sljedeći put vidjeti, to je tako tužno.‘ Njezin je suprug do sada već smješten u Saudijskoj Arabiji. Gledajte, petogodišnji ugovor u bliskoistočnoj zemlji nije baš zauvijek, zar ne? Ali vidjeti osobu koju volite kako igra nogomet svjetske klase na stadionu pred više od 70 tisuća navijača koji skandiraju njegovo ime, znači da se prema toj osobi ponaša kao zvijezdi s A-liste. To dodvoravanje je veće od dodvoravanja rock zvijezdi jer je nogomet globalan. Kad je njemu dobro, malo te zvjezdane prašine padne i na vas. Osjećate se posebno kad vam svijet prostre crveni tepih", navodi Cundy.

image

Married to the Game, trailer emisije

Screenshot YouTube

"Zato je biti supruga nogometaša tako privlačno. Zbog toga mlade djevojke žele taj stil života. One ne mogu biti Jennifer Aniston ili Angelina Jolie, ali mogu biti sljedeće Coleen Rooney ili Rebekah Vardy. Još ako imaju dovoljno ekstenzija, lažne preplanulosti i duboki dekolte - možete se kladite da će to i postati. Po cijeloj zemlji postoje klubovi s lokalnim barovima i noćnim klubovima punim nogometaša. A stvarnost je: ako dobro izgledate, vrlo ćete lako uloviti jednog od njih", poručuje i nastavlja o lošim stranama takvog života.

"To, naravno, ne znači da nema loših strana života wagsice – a ja sam dokaz za to. Postoji stalna prijetnja jer druge žene pokušavaju zauzeti vaše mjesto u spavaćoj sobi. Nikad nemojte zaboraviti da, osim onih tjednih utakmica, nogometaši treniraju i svako jutro, imaju fizioterapije, a nakon toga imaju puno slobodnog vremena. A momci koji izgledaju tako fit, imaju brdo novca i misle da su nepobjedivi, zeleno su svjetlo za svaku ženu. A što se tiče onih supruga nogometaša koje žive u oblacima i misle da će im ostanak u udobnosti njihova doma s djecom biti bolja opcija, moram im poručiti ovo: to vam je velika greška", nastavlja Cundy.

"Predobro poznajem zamke svijeta wagsica. Jason i ja smo se rastali kad sam otkrila da se viđa s mlađom ženom 2010. godine. Bili smo u braku 16 godina i imamo dva sina, koji su tada imali 10 i 16 godina. Ali unatoč tome što sam cijelo vrijeme budno pratila sve što nam se događa u životu i bila prisutna, nisam mogla spriječiti da se to dogodi. Znam jednu wagsicu koja je svome partneru rekla kad su ga prebacili u inozemstvo: ‘Sretna sam ovdje, ne idem s tobom.‘ Taj odabir nije bio mudar. Iznenađenje - rastali su se dva mjeseca kasnije. Posao supruge nogometaša jest da uzdržava svog muža. Možda ste u braku s njim, ali njegova će prva ljubav uvijek biti nogomet. Osobe poput Taylor moraju se usredotočiti na sreću svog supruga. Vjerujte mi, ako je on sretan, i vi ćete biti sretne", kaže Cundy.

"Dakle, moj savjet bi bio: wagsice, kada vaši muškarci dobiju transfer u drugu zemlju, obrišite te suze, prestanite kukati i odite s njima. Ovo je život za koji ste se on, ali i vi, založili", zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:57