IZA REŠETAKA

Bivši zatvorenici: ‘Martha Stewart bila je s nama, izgledala je poput nas i švercala nam hranu u zatvoru‘

Nova CNN-ova miniserija, ‘Mnogi životi Marthe Stewart‘, istražuje sve uspone i padove u životu medijskog mogula

Martha Stewart, 2023.

 Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Martha Stewart ostala je vjerna svom zanatu tijekom boravka u saveznom zatvoru, prenosi People.

Nova CNN-ova miniserija, "Mnogi životi Marthe Stewart", istražuje sve uspone i padove u životu medijskog mogula. People ima ekskluzivni isječak iz posljednje epizode miniserije u kojoj njezini bivši ‘cimeri‘, zatvorenici govore o svom odnosu s njom tijekom njezine petomjesečne zatvorske kazne 2004. godine, kada je bila proglašena krivom zbog zavjere povezane s dionicama.

image

Martha Stewart, 2024.

James Atoa/Upi/Profimedia/James Atoa/upi/profimedia

U dokumentarcu, Meg Phipps, žena koja je bila zatvorena u istom​​ saveznom zatvoru Alderson s minimalnom sigurnošću za zatvorenice u Zapadnoj Virginiji, prepričala je događaj kada joj je Stewart u zatvoru "dostavila slatki desert".

- Komunicirale smo porukom, rukom pisanom porukom i morale smo čekati da netko primi tu poruku i unese je unutra umjesto nas - objasnila je. Jednog dana je primila poruku od Stewart, koja je predložila da se njih dvije sastanu.

- Poslala je poruku s pečenom jabukom, što je značilo da se već pozabavila idejom kuhanja koristeći mikrovalnu pećnicu i razne resurse koje možete pronaći - jer je pečena jabuka imala karamelu i vjerojatno malo cimeta - rekla je.

image

Martha Stewart, 2024.

Theo Wargo/Getty Images/Profimedia/Theo Wargo/getty Images/profimedia

Unošenje hrane bilo je zabranjeno, objašnjava Phipps.

- Pretpostavljam da je nešto od toga moglo doći iz kafeterije, što ne bismo smjeli inače činiti - dodala je Phipps.

Još jedna bivša zatvorenica, Susan Spry, koja sebe opisuje kao "zatvorsku prijateljicu" Marthe Stewart, rekla je da je to doista jedini način kuhanja.

- Svi švercaju hranu iz kuhinja. Mislim, što ćeš raditi ako nećeš krijumčariti hranu? - rekla je Spry, dodavši da je i sama nešto "prošvercala".

Nadalje, Spry je rekla da je Stewart radila unutar upravne zgrade.

- Održavala je čistoću. Čistila je toalete. Očistila je i onaj upraviteljev - ističe Spry.

Tijekom posljednje epizode, Elizabeth Walker, bivša službenica u zatvoru, rekla je da bi uvijek vrlo dobro odradila svoj posao, ispraznila smeće i čistila podove.

image

Martha Stewart, 2024.

James Atoa/Upi/Profimedia/James Atoa/upi/profimedia

Od svih svojih uspomena oko Stewart, Walker se prisjetila njenog govora tijekom natjecanja u božićnom ukrašavanju.

- Stewart je pročitala nešto što je napisala o tome što je mir... i ruke joj se tresu, a ja sam pomislia: "Ovo je žena koja je imala vlastite televizijske emisije. Htjela je napraviti dobar posao za žene s kojima je bila... to me se dojmilo" - rekla je.

Spry se prisjetila svog prvog susreta s televizijskom kuharicom kad je tek ušla u zatvor i kako je izgledala "zapušteno".

- Sjećam se prve slike koju sam imala o njoj i rekla sam si: "To ne može biti Martha Stewart. To nije ona." Tko god da je ova žena bila, izgledala je poput nas. Sigurna sam da su je pretražili do gola i oduzeli joj svu imovinu. Dali su joj uniformu kakvu smo imale i mi ostale - prepričala je.

Njezina druga prijateljica iz zatvora, Phipps, ponovila je tu izjavu, no istaknula je kako je to "izjednačenje bilo savršeno".

Onog dana kada je Stewart izašla iz zatvora, rekla je Phipps da ima zalogaj za svoje kolegice i Stewart je uistinu napravila desert za oproštaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:52