KAKO ĆE BRAĆA DALJE?

Harry i Meghan u šoku, ništa nisu znali: Za Katein rak su čuli iz medija, a onda povukli ključan potez

Nakon objave da Kate Middleton ima rak, javno joj se obratio kralj, a navodno su je Meghan i Harry privatno kontaktirali

Kate Middleton, kraljica Camilla i kralj Charles, Meghan Markle i princ Harry

 Profimedia/

U petak je svijet šokirala vijest da princeza Kate Middleton ima rak. Nakon mjeseci nagađanja javnosti zašto od prosinca nije viđena, princeza se pojavila u videu i zahvalila svima na podršci, a potom otkrila kako joj je nakon velike operacije abdomena dijagnosticiran rak.

„Ovo je, naravno, bio veliki šok, a William i ja smo činili sve što smo mogli da se privatno s ovime nosimo i da to procesuiramo kako bismo zaštitili našu mladu obitelj. Kao što možete zamisliti, za ovo je bilo potrebno vrijeme. Meni je trebalo vremena da se oporavim od velike operacije kako bih započela daljnje liječenje. Ali najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louiseu na način koji je njima primjeren i da ih uvjerimo da ću biti dobro. Kao što sam i njima rekla, ja sam dobro i svaki dan sam sve jača i jača tako što se fokusiram na stvari koje mi pomažu da se izliječim”, rekla je Princeza od Walesa.

image

Kralj Charles III, kraljica Camilla i princ i princeza Walesa

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Osim najuže obitelji, Kate su potporu pokazali i kralj Charles III. te Meghan i Harry.

„Kralj Charles ponosan je na Kate zbog hrabrosti koju je pokazala ovim istupom. Otkako su proveli vrijeme u bolnici u oporavku nakon operacije, kralj je s voljenom snahom ostao u bliskom kontaktu te će s kraljicom nastaviti pružati ljubav i podršku cijeloj obitelji u ovim teškim trenucima”, priopćili su iz Buckinghamske palače.

Početkom veljače saznalo se i da kralj Charles ima rak, ali o više detalja nisu govorili. Samo se odgovorilo na spekulacije da nema rak prostate jer je bio u bolnici na liječenju povećane prostate, pa se na tim pretragama saznalo da ima rak.

Harry i Meghan kontaktirali su princa Williama i Kate sinoć privatno. Nije jasno je li kontakt bio poziv ili poruka podrške. Ne zna se hoće li Harry letjeti za Ujedinjeno kraljevstvo k obitelji, saznaje Daily Mail. Nadalje, pišu kako se tvrdi da su vojvotkinja i vojvoda od Sussexa saznali za Kateinu bolest kad i cijeli svijet.

image

Kate Middleton, Meghan Markle i princ Harry

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Meghan i Harry poslali su i javnu poruku princezi Kate.

„Želimo zdravlje i ozdravljenje za Kate i obitelj i nadamo se da će to moći učiniti privatno i u miru.”

Izvori su rekli za New York Post kako par „nije imao pojma” o Kateinoj bolesti. O prijašnjem odnosu Harryja prema Kate govori to da je rekao ranije da je princeza „starija sestra koju nikad nije imao” kad se zaručila za Williama prije 11 godina.

Ipak, nakon što su Meghan i Harry odselili u SAD i odvojili se od kraljevske obitelji, veza s bratom i šogoricom je pukla. Prošlog tjedna razdor između Williama i Harryja bio je više nego očit jer su se braća pojavila u odvojeno na memorialu za njihovu majku princezu Dianu, a William je napustio ceremoniju prije nego što se Harry pridružio putem videolinka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 09:28