LAŽNA OBJAVA

Ispravljena pogrešna nagađanja: Influencerica (14) i njezin brat nisu preminuli, profil joj je bio hakiran

Društvenim medijima počela su kružiti nagađanja o uzroku smrti poznate influencerice, no kasnije je utvrđeno da to nije točno

Preminula je Lil Tay

 Instagram/Lil Tay/

U prvoj verziji teksta objavljenog na portalu Jutarnjeg lista 23. travnja navedeno je kako je preminula influencerica i reperica Lil Tay. Provjerom utvrđivača činjenica, raskrinkavanje.ba, utvrđeno je kako je informacija potpuno netočna. Ispravni podaci su naknadno, 6. rujna, dodan u članak, čime mu je dan potpuni kontekst.

Nakon što je u stranim medijima objavljena vijest da je influencerica i reperica Lil Tay preminula u dobi od 14 godina, pet godina nakon što je kontroverzna zvijezda društvenih mreža stekla slavu na internetu, oglasila se sama zvijezda i opovrgnula te glasine. Lil Tay živa je i zdrava, baš kao i njezin brat Jason Tian za kojeg se isto pogrešno navodilo da je preminuo.

U to vrijeme, njezina obitelj odbila je komentirati incident. No, sada se čini da je smrt bila prevara. U izjavi koju je dala za TMZ, Tay je napisala: "Želim jasno dati do znanja da smo moj brat i ja na sigurnom i živi, ali nam je srce potpuno slomljeno i borim se da čak nađem prave riječi da to izgovorim. Bila su to vrlo traumatična 24 sata. Jučer sam cijeli dan bila izbombardirana beskrajnim srceparajućim i plačnim telefonskim pozivima voljenih osoba dok sam pokušavala riješiti ovaj nered."

Otkrila je da joj je Instagram profil bio hakiran.

"Moj Instagram profil je kompromitirala treća strana i koristila ga za širenje strašnih dezinformacija i glasina u vezi sa mnom, do te mjere da je čak i moje ime bilo pogrešno. Moje pravo ime je Tay Tian, a ne ‘Claire Hope‘", dodala je influencerica.

Također je navela da je zahvalna Meti što joj je pomogla vratiti pristup njezinim računima. TMZ je izvijestio da su, nakon što su se pojavili prvi izvještaji o smrti 14-godišnje zvijezde, došli do brojnih tamošnjih policajaca, od kojih nitko nije ništa znao o ovom incidentu.

U lažnoj objavi o smrti zvijezde navodilo se da je preminula ‘iznenada‘ zajedno sa svojim bratom te da je obitelj u ‘potpunom šoku‘.

"Teška srca dijelimo poraznu vijest o iznenadnoj i tragičnoj smrti naše voljene Claire", pisalo je u lažnoj objavi u kojoj nije bio otkriven uzrok smrti. "Nemamo riječi kojima bismo izrazili nepodnošljiv gubitak i neopisivu bol. Ovaj ishod je bio potpuno neočekivan i sve nas je ostavio u šoku. Smrt njezina brata dodaje još veću nezamislivu dubinu našoj tuzi. Tijekom ovog vremena neizmjerne tuge, ljubazno molimo za privatnost dok tugujemo zbog ovog nevjerojatnog gubitka, s obzirom na to da su okolnosti smrti Claire i njezina brata još pod istragom. Claire će zauvijek ostati u našim srcima, njezin gubitak ostavlja nezamjenjivu prazninu koju će osjetiti svi koji su je poznavali i voljeli."

Lil Tay, koja je bila podrijetlom iz Kanade, ali se preselila u Los Angeles, stekla je slavu nakon što je počela objavljivati ​​videozapise 2017., kad je imala samo devet godina.

Njezini kontroverzni video snimci prikazuju je kako psuje, vrijeđa prolaznike, baca hrpe novca, pa čak i započinje tučnjave. Unatoč kritikama, Lil Tay je brzo prikupila više od 3,3 milijuna pratitelja samo na Instagramu i na glasu je kao jedna od najvećih internetskih zvijezda u usponu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:15