NESTVARNO LIJEPA

Korisnici Reddita kupovali golišave fotografije lijepe Claudije, a onda su shvatili: ‘Morat ću vam uništiti fantaziju...‘

Dok su mnogi pisali Claudiji koliko je prekrasna, neki su shvatili da izgleda previše obrađeno da bi bila stvarna

Fotografija Claudije

 Reddit

Fotografije Claudije počele su se prije nekoliko mjeseci pojavljivati na Redditu, a jedna je posebno privukla pažnju kada je stotinu korisnika, posebno muškaraca, hvalilo njezinu ljepotu pišući joj koliko je “prekrasna”.

Međutim, nekolicina korisnika je shvatila da Claudia izgleda previše obrađeno da bi bila stvarna.

- Morat ću vam uništiti fantaziju, ali ovo nije stvarna žena. Ako ste ikada radili s alatima za umjetnu inteligenciju i izrađivali vlastite modele, možete sa sigurnošću reći to. Žao mi je…, objasnio je jedan korisnik Reddita.

Claudia je stvorena korištenjem alata za umjetnu inteligenciju, a njezini kreatori tvrde da su zaradili oko 100 dolara prodajući njezine golišave fotografije korisnicima Reddita koji vjeruju da je stvarna.

- Moglo bi se reći da je naš profil na Redditu samo test da vidimo mogu li ljudi stvarno prepoznati razliku. Iskreno, nismo mislili da će ovo izazvati toliku pažnju, rekli su za časopis Rolling Stone.

Istraživači umjetne inteligencije objasnili su da Claudijine fotografije imaju znakove da ih je stvorila umjetna inteligencija, uključujući čudne pozadinske detalje i mrlje koje su se pojavljivale na različitim mjestima.

Nakon pojave fotografija, uvedena je verifikacija za članove koja zahtijeva od korisnika da pošalju video isječak od 15-ak sekundi kao dokaz identiteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:04