NA KOKAINU

Legendarna manekenka otkrila jezivu ‘dijetu‘ pomoću koje je mršavjela: ‘Vidjele su mi se kosti...‘

Trenutno, 71-godišnjakinja vodi ‘one-woman show‘ pod nazivom ‘Beverly Johnson in Vogue‘

Beverly Johnson, 2023.

 Kevin Winter/Getty Images/Profimedia/Kevin Winter/getty Images/profimedia

Poznata manekenka Beverly Johnson ističe da se navukla na droge sedamdesetih godina prošlog stoljeća nakon što je živjela na dijeti koja se sastojala od "kokaina, zdjelice riže i dva jajeta tjedno" u pokušaju da smršavi.

image

Beverly Johnson, 1982.

Oscar Abolafia/Everett/Profimedia/Oscar Abolafia/everett/profimedia

Supermodel, koji slavi 50 godina od kada je postala prva crna žena koja se pojavila na naslovnici Voguea, za Page Six je priznala da je uzela lijek za "smanjivanje apetita" nakon što su je ljudi iz modne industrije natjerali da izgleda “isklesano do kosti”.

image

Beverly Johnson, 1993.

Mcbride/face To Face/Face To Face/Profimedia/Mcbride/face To Face/face To Face/profimedia

- Uvjerili su nas da kokain ne izaziva ovisnost. Nismo znali da kokain izaziva ovisnost. Nekad su svi koristili droge, ali ta posebna droga za modele je korištena jer nismo jeli - rekla je Johnson.

- Sjećam se da sam jela dva jajeta i zdjelu smeđe riže tjedno. Drhtala bih u taksiju i zaustavljala vozača jer sam morala uzeti paketić M&M‘s bombona - dodala je.

image

Beverly Johnson, 2011.

Darla Khazei/Pacific Coast News/Profimedia/Darla Khazei/pacific Coast News/profimedia

Kaže da je počela shvaćati svoju situaciju tek kada ju je zabrinuta majka jednog dana natjerala da izađe iz kade i postavila pred ogledalo. Bio je to prvi put da je vidjela svoje kosti. Taj je prizor, tvrdi Johnson, bio "buđenje". Sada ne konzumira droge više od 50 godina.

image

Beverly Johnson, 2023.

Kevin Winter/Getty Images/Profimedia/Kevin Winter/getty Images/profimedia

Trenutno, 71-godišnjakinja vodi "one-woman show" pod nazivom "Beverly Johnson in Vogue". U showu govori o svojoj manekenskoj i glumačkoj karijeri, obitelji, ljubavnicima i odrastanju u Buffalu, kao i odavanju počasti legendarnim ženama prije i poslije nje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:02