CHRISTIE BRINKLEY

Legendarnom supermodelu dijagnosticiran rak kože: ‘Srećom pa su ga rano otkrili. Ova stara sirena se prekasno uozbiljila‘

Zvijezda je otkrila da joj je dijagnosticiran rak nakon što je pratila jednu od svojih kćeri na rutinski pregled

Christie Brinkley

 Instagram/Christie Brinkley/

Christie Brinkley dijagnosticiran je rak kože. Naime, 70-godišnji supermodel je otkrio da se podvrgnula operaciji nakon što su liječnici otkrili "karcinom bazalnih stanica" na njezinu licu.

Na svom Instagram profilu, podijelila je eksplicitne fotografije rane nakon uklanjanja raka te pozivala obožavatelje da redovito pregledavaju svoja tijela zbog pojave bilo kakvih abnormalnosti, prenosi Daily Mail.

- Dobra vijest za mene je da smo rano uhvatili karcinom bazalnih stanica. Također, imala sam sjajne liječnike koji su mi uklonili rak i zašili me do savršenstva, poput Diora - napisala je te dodala kako se "sve ovo može izbjeći ako pažljivo koristimo zaštitu od sunca".

- Malo sam se prekasno uozbiljila pa će sada ova stara sirena koristiti kremu sa zaštitnim faktorom 30, nositi duge rukave i šešir širokog oboda - dodala je.

Inače, zvijezda je otkrila da joj je dijagnosticiran rak nakon što je pratila jednu od svojih kćeri na rutinski pregled, gdje je zamolila liječnika da joj pregleda ‘‘malu točkicu‘‘ na licu.

- Doktor je promatrao svaku pjegu s povećalom... Nije bio moj termin pa nisam htjela ništa reći, ali sam na samom kraju pitala može li samo pogledati malu sićušnu točkicu koju sam mogla osjetiti tijekom šminkanja. Odmah je shvatio da je potrebna biopsija. Zakažite svoj termin za pregled što prije - dodala je poznata manekenka.

Što se tiče bazocelularnog karcinoma (BCC), to je vrsta nemelanomskog raka kože, a to znači da ne uključuje pigmentne stanice kože. BCC se često pojavljuje u obliku krasta koje krvare i čini više od 80 posto svih oblika raka kože u Velikoj Britaniji i SAD-u.

Podsjetimo,Christie je stekla svjetsku slavu svojim pojavljivanjem u Sports Illustrated Swimsuit časopisu, i to čak na tri uzastopne naslovnice 1979., 1980. i 1981. Provela je 25 godina kao lice CoverGirla, pojavila se na preko 500 naslovnica časopisa, i potpisala je ugovore s velikim brendovima. S karijerom koja je trajala više od 50 godina, časopisi kao što su Allure i Men‘s Health proglasili su Brinkley jednom od najatraktivnijih žena svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:53