DOBROTVORNI RAD

Meghan Markle i princ Harry podržali organizaciju koja želi uključiti muškarce u borbu za ravnopravnost spolova

Osim toga, navodno se očekuje da će princ Harry uskoro putovati u Afriku kako bi snimio dokumentarac za Netflix

Princ Harry i Meghan Markle

 Nancy Kaszerman/Zuma Press/Profimedia/Nancy Kaszerman/zuma Press/profimedia

Meghan Markle i princ Harry putem web stranice svoje zaklade Archewell, osnovane 2020. godine, objavili su priopćenje o svom sljedećem dobrotvornom koraku.

Naime, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa otkrili su kako podržavaju novu organizaciju Equimundo, čiji je cilj "uključiti muškarce i dječake kao saveznike u borbu za ravnopravnost spolova".

image

Meghan Markle i princ Harry

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Najnoviji izvještaj na Archewellovoj web stranici navodi: "Podaci za 2023. pokazuju da se muškarci sve više uključuju u brigu o drugima i žele povećati svoj rad kod kuće, iako ih duboko ukorijenjene društvene norme te nedostatak potpornih politika i struktura moći odvraćaju od toga".

Njihov izvještaj prepoznaje brigu o drugima kao temelj društva i poziva na nastavak napretka prema ravnopravnosti spolova. Također naglašava potrebu za medijskim predstavljanjem koje normalizira muške uloge u brizi o drugima.

Priopćenje se završava riječima: "Zaklada Archewell s ponosom je podržala ovaj izvještaj, kao i nastavak rada organizacije Equimundo na promicanju ravnopravnosti spolova diljem svijeta".

image

Princ Harry i Meghan Markle

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Nakon prekida njihovog velikog ugovora sa Spotifyem i navodnih problema s ugovorom s Netflixom, supružnici još nisu najavili svoje sljedeće poslovne korake. Međutim, njihov dobrotvorni rad nesumnjivo je pohvalan.

U travnju je dobrotvorna udruga Sentebale, koju su 2006. osnovali princ Harry i princ Seeiso od Lesotha, porasla za više od 50 posto u posljednjoj godini zahvaljujući velikoj donaciji koju je dao vojvoda od Sussexa. Harryjevi financijski dokumenti pokazuju kako je dao veliku donaciju koja će biti korištena za "obnavljanje naših programa nakon covida-19 te poboljšanje kvalitete i dosega našeg rada".

Drugi događaji za prikupljanje sredstava koje je organizirala udruga uključuju aukciju na kojoj je sudjelovao pjevač James Blunt.

Osim toga, navodno se očekuje da će Harry putovati u Afriku kako bi snimio dokumentarac za Netflix. Nakon šuškanja o tome da je njihov ugovor s Netflixom "neizvjestan", Harry navodno želi uspješno realizirati ovaj dokumentarni film.

image

Meghan Markle i princ Harry

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:47