MACRONOVA POKĆERKA

‘Moja se mama spetljala sa svojim 25 godina mlađim učenikom, to me i dan danas boli. Još su mislili da je ona muško!‘

U intervjuu koji će biti neugodan za čitanje i Macronu i njegovoj prvoj dami, priznaje da je i dalje povrijeđena ‘zabranjenom vezom‘

Emmanuel Macron i Brigitte

 Eric Feferberg/Afp

Pokćerka Emmanuela Macrona prvi je put progovorila o skandaloznoj aferi svoje majke s predsjednikom Francuske.

U intervjuu koji će biti neugodan za čitanje i Macronu i njegovoj prvoj dami, Brigitte Macron, Tiphaine Auzière priznaje da je i dalje povrijeđena ‘zabranjenom vezom‘ tada udane učiteljice i njezinog tadašnjeg učenika tinejdžera.

Auzière, koja je upravo objavila svoj prvi roman, također je iskoristila svoj razgovor za Paris Match kako bi odgovorila na tvrdnje da je Brigitte rođena kao muško.

Ona je imala samo 10 godina kada je saznala da se njezina majka, koja je radila kao profesorica, viđa s učenikom koji je 25 godina mlađi od nje.

Brigitte je tada još bila u braku, pa je njezino troje male djece moralo trpjeti stalna nagađanja o ‘zabranjenoj vezi‘ u Amiensu, u sjevernoj Francuskoj.

"Naučila sam tada puno o ljudskoj prirodi. Znam da se u ovim trenucima moramo fokusirati na bitno i ići naprijed, ne obazirući se na kritike. A bilo je svega, napada, ogovaranja, osuda... Još tada nije bilo ovog doba društvenih mreža, ali živjeli smo u malom provincijskom mjestu, sve se znalo. Unatoč tome, stajali smo uzdignutih glava. Ja sam žena otvorena uma, želim ići naprijed i stekla sam veliku toleranciju", rekla je Auzière, koja danas ima 40 godina, prenosi Daily Mail.

image

Tiphaine Auziere

Mustafa Yalcin/Anadolu Via Afp

Posebno ju je uznemiravalo to što je njezin poniženi otac, André-Louis Auzière, bio prisiljen napustiti obiteljski dom 1994., iako se razveo od Brigitte tek 2006., što je omogućilo Macronu da je oženi godinu dana kasnije.

"Razdvajanje obitelji može biti i tuga i prilika‘, rekla je Auzière. "Rekompozicija se može pokazati obogaćivanjem. Imam voljenog oca i očuha."

image

Tiphaine Auziere i Emmanuel Macron

Gonzalo Fuentes/Afp

Tiphaine je rekla da je uvijek govorila o Auzièreu u sadašnjem vremenu, iako je umro 2019., u dobi od 68 godina.

Francuski medij Paris Match opisuje kako je Tiphaine Auzière bila dijete kad je izbio skandal. Mladi Emmanuel Macron često je zvonio na vrata Auziereovih pa su glasine postajale sve glasnije te su, naravno, imale utjecaja na troje djece koja su se nalazila u tom kućanstvu.

Sestra Tiphaine Auzière, Laurence, tada je imala 17 godina i bila je kolegica Emmanuela Macrona, jer su isto godište.

Auzière je izjavila da su glasine o ‘zabranjenoj vezi‘ bile užasne za svu djecu, uključujući i njezinog brata Sébastiena, koji je tada imao 19 godina.

Svi su tada bili učenici La Providencea, rimokatoličke srednje škole u Amiensu, gdje je Brigitte predavala dramu.

Auzière je također otkrila da je bila strašno povrijeđena tvrdnjama na društvenim mrežama da je njezina majka Brigitte rođena kao muško.

"Zabrinula sam se u kakvom mi to društvu živimo kad sam čula da društvenim mrežama kruži priča da je moja majka zapravo muškarac", rekla je i dodala: "Pogledajte samo to pouzdanje s kojim je tako nešto izrečeno i kakva je vjerodostojnost dana takvoj izjavi. Kako se uopće oduprijeti dezinformacijama na društvenim mrežama?" Auzière, koja je po zanimanju pravnica, sada živi u Calaisu sa suprugom i dvoje djece.

image

Brigitte Macron

Johan Nilsson/Tt News Agency Via Afp

Podsjetimo, Brigitte Macron prošle je godine dobila slučaj za klevetu protiv slobodnog novinara koji je proširio glasine o njezinom spolu.

Putevi Emmanuela i Brigitte Macron prvi put su se ukrstili u srednjoj školi u sjevernoj Francuskoj. Sadašnji francuski predsjednik imao je samo 15 godina kada je upoznao Madame Auziere, profesoricu koja je bila 24 godine starija od njega, u Lycee La Providence u Amiensu.

Profesorica i njezin učenik surađivali su na predstavi Umijeće komedije, talijanskog pisca Eduarda De Filippa, svakog petka navečer tijekom nekoliko mjeseci. Mnogima je zapeo za oko trenutak koji se dogodio dok je publika pljeskala prije nego što se zastor spustio, kada se tinejdžer Macron naklonio i poljubio svoju profesoricu u oba obraza dok se ona nasmiješila s očiglednim oduševljenjem. Već tada se pojavio tračak onoga što je bio početak ljubavne veze između Macrona i Brigitte.

Macrona, sina dvoje cijenjenih lokalnih liječnika, osoblje škole je obožavalo zbog njegova marljivog rada i inteligencije.

U to vrijeme 39-godišnja Brigitte bila je udana za bankara André-Louisa Auzièrea s kojim ima troje djece.

image

Emmanuel Macron i Brigitte

Ludovic Marin/Afp

Njih dvoje znali bi raditi na scenariju do kasno u noć. Tek kada je predstava konačno postavljena, pred ponosnim roditeljima i obitelji, dalo se naslutiti što je bio početak ljubavne veze.

"Svakog sam petka s njom išao pisati dramu na nekoliko sati", kasnije je otkrio predsjednik Francuske. "Razgovarali smo o svemu. Imao sam osjeća kao da se oduvijek poznajemo."

Što se tiče Brigitte, čija je starija kći Laurence bila u istom razredu s Macronom, ona je također bila očarana njegovom ‘iznimnom inteligencijom‘. Osjećala je da je toliko nadaren da joj je bilo kao da ‘radi s Mozartom‘, priznala je jednom prilikom.

Prvi znak da se tu događa nešto više od samog postavljanja predstave, drugi su učenici primijetili kada su ih uočili u jednom lokalnom restoranu kako razmjenjuju ono što su zagonetno opisali kao ‘nježan trenutak‘.

Ubrzo je njihova romansa procvjetala i izazvala skandal neviđenih razmjera. Roditelji su Macrona tada poslali u Pariz u drugu školu, ali njegova želja da bude sa svojom profesoricom nikada nije prestala.

U intervjuu za magazin Paris Match, 70-godišnjakinja je rekla da je samoj sebi govorila kako će se Macron ‘zaljubiti u nekoga svojih godina kada bude u Parizu‘, ali to se na kraju nije dogodilo.

Prva dama nastavila je objašnjavati da je 10 godina odgađala udaju za sadašnjeg supruga zbog svoje troje djece, koja su otprilike iste dobi kao njezin mlađi partner. Naime, Brigittin sin tri je godine stariji od Macrona, a njezine kćeri, koje sada imaju 46 i 39 godina, iste su dobi kao njezin drugi suprug.

No, ljubav je na kraju ipak pobijedila pa se Brigitte konačno udala za Macrona u Le Touquetu 20. listopada 2007., nakon što se godinu dana prije razvela od André-Louisa Auzièrea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 10:28