LIVE AID

Najveće svjetske glazbene zvijezde nastupit će na Wembleyu za pomoć Ukrajini: ‘Očekuje nas prilično posebna postava‘

Kao podrška ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom pozvani su da nastupe glazbeni velikani kao što su U2, Rolling Stonesi, The Killers i Pink

Bono Vox 

 Global Media Group/Ddp Usa/Profimedia/Global Media Group/ddp Usa/profimedia

Spektakularni koncert u stilu Live Aida održat će se 24. lipnja za pomoć žrtvama ruske invazije na Ukrajinu. Tako su na stadion Wembley kao podrška ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom pozvani da nastupe glazbeni velikani kao što su U2, Rolling Stonesi, The Killers i Pink.

image

P!nk

Mike Coppola/Getty Images Via Afp

Prema tvrdnjama izvora upućenih u organizaciju događaja, biti će to nešto uistinu ogromno, glazbenici A-liste na globalnoj razini. Globalno emitiran dobrotvorni koncert za Ukrajinu s nekim od najvećih glazbenih imena povećat će, smatraju organizatori, pritisak na ruskog tiranina Vladimira Putina. I druge zvijezde, uključujući Sir Paula McCartneya, Adele, Florence And The Machine i Noela Gallaghera, također će vrlo vjerojatno biti pozvane na ovaj Live Aid događaj, koji će se prikazivati diljem svijeta.

image
Christian Bertrand/Alamy/Alamy/Profimedia/Christian Bertrand/Alamy/Alamy/Profimedia

"To je nešto što ljudi žele napraviti već neko vrijeme, ali sada je dogovoren i rezerviran datum na stadionu Wembley. Pozivnice za nastupe šalju se velikom brzinom najvećim imenima u glazbenom biznisu. Naravno, svjesni smo da se radi o relativno kratkom roku, te da će mnoge superzvijezde imati prethodno dogovorene obveze", govore organizatori, navodeći kako su ipak optimistični jer brojni su oni s kojima su već razgovarali i koji su se uključili.

"Za bendove kao što su U2 i Bono, koji su prilično otvoreni u svojim pogledima na rat i sukobe, to se čini kao izvrsna prilika da nastave govoriti o ozbiljnosti situacije u Ukrajini. Događaj ove veličine može biti pravi politički pritisak i na Ruse. Jedina manja mana je da se datum poklapa s Glastonburyjem, tako da to isključuje neka velika imena, ali će konačna postava sigurno biti prilično posebna", naglašavaju organizatori. Događaj će slijediti "predložak" Live Aida, održanog na istom mjestu kako bi se prikupio novac za žrtve gladi u Etiopiji 1985. godine.

Koncert u zatvorenom za Ukrajinu prošlog su ožujka organizirali ITV i Livewire Pictures, ujedno i jedni od organizatora događaja na Wembleyju. Tada su zvijezde uključujući Eda Sheerana i Billie Eilish pomogle prikupiti više od 13 milijuna funti pomoći. Livewire je također pomogao planirati nastup One Love Manchester 2017., prikupivši 17 milijuna funti za žrtve bombaškog napada u Areni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:39