ISPOD HAUBE

Nepoznata strast jedne od najseksi glumice današnjice: Treba promijeniti ulje, zamijeniti gume? Nema problema!‘

Američka glumica, koja se u slobodno vrijeme provodi u garaži i bavi se obnovom automobila, darovala je Mustang sa svojim potpisom

Glumica Sydney Sweeney

 /Fordmotorcompany

Sydney Sweeney mnogi smatraju najseksi glumicom današnjice, a njezini modni odabiri koji ističu savršene obline danima se komentiraju. No, osim senzacionalnih haljina za crveni tepih i osjećaja za modu te nepobitnog glumačkog talenta, ova 26-godišnja Amerikanka strastveno voli - automobile.

image

Na dodjeli GLAAD Media Awardsa glumica je plijenila pozornost u uskoj Miu Miu haljini s dubokim dekolteom

John Salangsang/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Sada će jedna njezina obožavateljica profitirati od Sydneyine strasti jer će dobiti poseban primjerak Forda Mustanga GT (iz 2024 godine) koji je glumica dizajnirala. Prije toga, Sweeney je s automobilskom kompanijom surađivala na kolekciji radne odjeće koja je inspirirana njezinim osobnim limenim ljubimcem, Mustangom iz 1965. godine.

U razgovoru za magazin People, Sweeney je otkrila kako je njezina ljubav prema automobilima počela još u djetinjstvu. Ispričala je kako nikada neće zaboraviti kako je, nekoliko dana nakon što je dobila vozačku dozvolu, vozila majku koja joj je u jednom trenutku rekla da zaustavi auto i stane sa strane ceste.

- Pitala sam što nije u redu, a ona mi je rekla: "Idi i promijeni gumu!". Rekla sam: "Ali guma je u redu...". Pogledala me je i rekla: "Promijeni gumu".

@syds_garage Episode 2 | how to check your tire pressure & fill your tires! #BuiltFordProud #ad ♬ original sound - SYD

I prije no što će dobiti dozvolu morala je znati kako promijeniti ulje i druge sitne stvari oko automobila.Voziti je naučila u pradjedovom kamionetu, a tijekom pandemije zabilježila je sve detalje obnove Forda Bronca iz 1969. godine na svojem TikTok kanalu Syd‘s_ iGarage. Nedavno je, također, završila s obnovom Forda Mustanga iz 1965. godine kojeg je nazvala Britney, ali ne prema pop-princezi, nego nijansi boje Brittany Blue koja je bila popularan izbor za Mustange tijekom 1960-ih.

Objasnila je kako opsjednutost automobilima u njezinoj obitelji traje generacijama. Majka je odrasla s "hrpom braće" i rođaka. Svi su bili mehaničari, radili na automobilima i zrakoplovima.

- Kao i ja i ona je bila poput dečka u djetinjstvu. Uvijek je vjerovala da može sama napraviti sve što mogu muškarci. Takvo razmišljanje prenijela je i na mene i željela je da se osjećam dobro u "muškom svijetu" - izjavila je Sweeney.

Njezina suradnja s Fordom traje već neko vrijeme, a u nagradnom natječaju koji je s njima napravila, natjecateljice su morale napisati kratki esej o svojem životu i kako su same "probijale granice".

Za upravljač tog posebnog automobila uskoro će sjesti izvjesna Brittley C. (28) iz, igrom slučaja Sydneyina rodnoga grada Spokanea. Ona je glumicu pridobila pričom o tome kako je sama popravila svoj prvi automobil nakon što su joj u automehaničarskoj radionici rekli koliko će je koštati popravci.

image

Glumica Sydney Sweeney

/Fordmotorcompany

Radilo se o 10000 dolara koje nije imala, nazvala je oca i dogovorili su se da sami rade na vozilu.

- Tijekom cijelog mojeg života, što god mi se jako sviđalo, spadalo je u područja kojima dominiraju muškarci - rekla je Brittley, inače zaposlena u "gastronomskom svijetu" - Mislim da su mi podrška muškaraca iz moje obitelji i rad na automobilima pomogli da steknem samopouzdanje baš u tim dijelovima industrije koji se još uvijek smatraju muškim poslovima.

Sweeney je rekla kako ju je esej koji je poslala Brittley dirnuo do suza. I nije bio jedini.

- Bilo je to nevjerojatno iskustvo, pročitati sve te priče. Sve su one jako poticajne - rekla je glumica.

Ona se, i nakon što je napustila Spokane i otišla u Hollywood zbog karijere, nastavila baviti automobilima. U Los Angelesu je upoznala kolegu Zaynea Emoryja, čiji otac ima auto-salon i radi Porschee po narudžbi.

- Tata mojeg najboljeg prijatelja, Rod Emory, bio je divan i pomogao mi je. Kada nisam snimala Euphoriju, došla bih k njima. Nije mi bio problem zaprljati se i zamastiti, učila sam o automobilima. - rekla je Sweeney i dodala kako je radeći s automobilima naučila vrijednu lekciju o tome da se nikad ne treba bojati postavljati pitanja - Mislim da je važno biti otvoren za učenje i pogreške.

image

Sydney Sweeney

Ford/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Ford/mega/the Mega Agency/profimedia

Nagradni natječaj koji je organizirala dio je njezinih napora da pomogne ženama da ih se čuje i vidi.

- Pokrenula sam svoju produkcijsku kuću Fifty-Fifty Films, jer želim imati svoje mjesto za stolom kada se odlučuje - objasnila je. Kroz nju želi raditi na filmovima i TV-serijama, projektima kojima rukovode žene.

- Želim imati mogućnost inicijative, odlučivati kakve likove ću igrati, stvarati priče za koje mislim da trebaju biti ispričane. Želim biti netko tko je dio cijelog procesa, a ne netko tko čeka da ga agent nazove. Želim biti ta koja će zvati druge. - kazala je i dodala - Brittley je svoj esej završila riječima da može napraviti sve što i muškarci i to s ružičastim lakom na noktima. Bilo je to apsolutno sjajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:07