ŽIVOTNI ZAOKRET

‘Ostavila sam odličan posao u Kaliforniji i doselila u Hrvatsku. Neću se tako skoro vratiti‘

Niav Konno zaljubila se 2015. u Hrvatsku, vratila se na četiri tjedna 2022., a potom ostala zauvijek

Niav Konno u Hrvatskoj

 Screenshot/tiktok/mylifeincroatia/

Amerikanka Niav Konno napustila je Kaliforniju i preselila se u Hrvatsku u koju se zaljubila 2015. godine. Otkriva kako joj se selidbom u Hrvatsku život promijenio na bolje i da se osjeća bolje nakon što je odustala od američke „hustling” kulture. Radi kao strateg za društvene mreže i kreator sadržaja za male biznise. Odluku o selidbi donijela je jer je njezino mentalno zdravlje patilo zbog rada 9-5 i zatvorenosti kod kuće za vrijeme pandemije.

Niav sada živi u Makarskoj u koju je otputovala u lipnju 2022. i odlučila se tamo preseliti, a odrasla je u Bay Area u Kaliforniji, ali priznaje kako je sanjala da živi u balkanskoj zemlji nakon što je prije osam godina bila oko tjedan dana na odmoru u Hrvatskoj.

„Dobila sam priliku sljedećeg ljeta živjeti i raditi sezonski posao u malom gradu tri i pol mjeseca”, priča svoje iskustvo u TikTok videu.

@mylifeincroatia Here’s a summary of how I ended up in Croatia and what I do for work! So grateful to call Croatia home and I absolutely love my life here and I love what I do!?❤️ #movingabroad #niavincroatia #croatiafulloflife #digitalnomad #socialmediamanager ♬ original sound - Niav in Croatia ✨

Tvrdi da je tijekom tog ljeta „iskusila šarm malog grada, upoznala ljubazne lokalce i divnu kulturu, hranu i jezik.”

„Znala sam da će djelić mog srca ostati u Hrvatskoj.”

Život ju je tada odveo šest godina u Australiju, a Hrvatsku je posjećivala na odmorima, ali potom se dogodila pandemija.

Pokušala je izvući najviše iz te situacije, pa je počela graditi svoj biznis oglašavanja preko društvenih mreža jer je to nešto što je sanjala godinama.

„Oduvijek sam željela moći putovati i raditi od bilo gdje”, objasnila je.

Tijekom pandemije, Niav je nastavila raditi svoj posao 9-5 i graditi svoj vlastiti posao sa strane. Nakon nekoliko godina, Niav je mogla dati otkaz i posvetiti se puno radno vrijeme svom poslu.

„Biznis je imao uspone i padove, ali ostala sam fokusirana na moj cilj da mogu putovati i raditi”, objašnjava.

Čim su se otvorile australijske granice, Niav je planirala otputovati u Hrvatsku kako bi testirala život digitalnog nomada. U lipnju 2022. došla je na četiri tjedna u Hrvatsku, ali nije očekivala da će se ta četiri tjedna pretvoriti u zauvijek.

„Moj život se u potpunosti promijenio u ta četiri tjedna”, kazala je pa dodala, da je u to vrijeme prekinula vezu s Australcem zbog kojeg se tamo i preselila. Tada je odlučila ostati u Hrvatskoj.

„Mislila sam da ću produljiti moje vrijeme u Hrvatskoj, fokusirati se na sebe i svoj posao, pa vidjeti što će biti. To je bila najbolja odluka koju sam ikad napravila”, zaključila je.

Niav dosad živi nešto više od godinu dana u Hrvatskoj i objavila je da teško da će se seliti nazad u Ameriku.

„U SAD-u, osjećam da su svi fokusirani na posao i hustling. Sve je samo naporan rad, tvoja karijera i tvoji ciljevi”, a dodala je kako je život u Kaliforniji jako skup, piše Daily Mail.

Nasuprot tome, Niav kaže kako je život u Hrvatskoj opušteniji i standard života je viši te da voli živjeti u zemlji s „jakom kulturom”.

„Zaljubila sam se u Hrvatsku i zaljubila sam se u verziju sebe koju mi je Hrvatska pomogla da iznjedrim”, rekla je u TikTok videu.

„Hrvatska je moj dom za neposrednu budućnost”, zaključila je.

Niavina majka joj je trenutno u posjeti, pa je Niav podijelila kako se majka jako dobro uklopila. U videu na TikToku plešu na poznate regionalne hitove u klubu i njezina majka daje novce harmonikašu. Pohvalila se kako je majka probala ćevape i puno vina te da su plesale do 2 ujutro.

@mylifeincroatia Mom got the full experience: ćevapi, lots of wine, live music and dancing until 2am ? (Yes I’m aware this is not Croatian music) #balkantiktok #balkanmusic #croatiafulloflife ♬ original sound - Niav in Croatia ✨

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:44