ŠOK

Preminuo basist grupe Pulp Steve Mackey, bilo mu je samo 56 godina

Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga, modna novinarka Katie Grand koja je objavila crno-bijelu fotografiju nasmijanog Stevea

Steve Mackey

 Burak Cingi/Avalon/Profimedia/Burak Cingi/avalon/profimedia

Steve Mackey preminuo je u 56. godini, objavila je njegova shrvana supruga. Mackey je bio basist Pulpa kojoj se pridružio 1989., rock grupe najpoznatije po hitovima kao što su "Common People", "Babies" i "Disco 2000". Bend se trebao ponovno okupiti ove godine, ali u listopadu je Steve najavio da će neće sudjelovati u ponovnom okupljanju.

Renomirani glazbenik također je bio glazbeni producent i radio je s velikim imenima u glazbenoj industriji uključujući Florence and the Machine. Bio je i koautor pjesama na njihovom albumu "Lungs", a pored toga surađivao je i s bendovima The Kills, The Long Blondes, M.I.A-om te drugima.

Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga, modna novinarka Katie Grand koja je na Instagramu objavila crno-bijelu fotografiju nasmijanog Stevea. Uzrok njegove smrti nije objavljen.

"Nakon tri mjeseca u bolnici, boreći se svom snagom i odlučnošću, šokirani smo i shrvani što smo se oprostili od svog briljantnog, prekrasnog supruga, Stevea Mackeya. Steve je umro danas, i to je gubitak zbog kojeg sam ja, njegov sin Marley, roditelji Kath i Paul, sestra Michelle i mnogi prijatelji slomljena srca. Steve je bio najtalentiraniji čovjek kojeg sam poznavala, izuzetan glazbenik, producent, fotograf i filmaš. Kao i u životu, obožavali su ga svi čije je puteve ukrstio u višestrukim kreativnim disciplinama koje je osvojio. Od srca zahvaljujem osoblju NHS-a koje je neumorno radilo za Stevea. Ne postoje riječi kojima možemo opisati koliko ćeš nam nedostajati", napisala je jučer Grand na stranici svog supruga.

U međuvremenu, Pulp je objavio posvetu talentiranom glazbenom producentu na svojoj službenoj Facebook stranici. Uz izjavu su podijelili fotografiju snimljenu 2012. godine na kojoj je Steve odjeven u crvenu košulju i kratke hlače dok šeće planinskim lancem snimljenu tijekom njihove turneje.

Počast rock grupe je glasila: "Naš voljeni prijatelj i basist Steve Mackey preminuo je jutros. Naše misli su s njegovom obitelji i voljenima. Ova Steveova fotografija datira iz vremena kada je Pulp bio na turneji u Južnoj Americi 2012. Imali smo slobodan dan i Steve je predložio da idemo penjati u Ande. Tako smo i učinili. Bilo je to potpuno čarobno iskustvo. Daleko čarobnije od cjelodnevnog buljenja u zid hotelske sobe (što bismo inače vjerojatno radili). Steve je učinio da se stvari dogode. U svom životu i u bendu i jako bismo željeli misliti da se sada vratio u te planine, na sljedećoj etapi svoje avanture. Sigurno putovanje, Steve. Nadamo se da ćemo te jednog dana sustići. Sva naša ljubav.", stoji u dirljivoj objavi njegovih kolega iz benda. U međuvremenu su na društvenim mrežama objavljene poruke sućuti.

"Tako lijep i briljantan čovjek. Sretan sam što sam ga upoznao i radio s njim. Za Katienu i Steveovu obitelj moj najdublja, iskrena sućut i ljubav. Počivaj u miru dragi Steve", napisao je dizajner Marc Jacobs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:54