PROBLEMATIČNI PAOLO

Princezi slomljeno srce nakon vijesti o smrti bivšeg dečka, playboya: Sumnja se na probleme s drogom, kockom i dugovima

Paolo Liuzzi pronađen je mrtav u hotelskoj sobi, a očevid je još u tijeku

Princeza Beatrice

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Kommersant Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Princeza Beatrice navodno je slomljena nakon što je njezin bivši dečko, ‘playboy‘ Paolo Liuzzo pronađen mrtav od, kako se sumnja, posljedica predoziranja u hotelskoj sobi u Miamiju.

Kći princa Andrewa počela je hodati s Liuzzom 2005. godine kada je ona imala 17, a on 24 godine, no par se razišao 2006. godine.

Britanski tabloid The Sun piše da je princeza shrvana ovom viješću. Policija je bila pozvana u hotelsku sobu, a uzrok smrti još nije službeno objavljen. "Istraga pokazuje da je riječ o smrti uzrokovanoj predoziranjem, no još je otvorena. Očevid je u tijeku", rekao je policajac Michael Vega iz policijske uprave Miamija.

Upućeni tvrde da je Liuzzo imao problema s kockanjem i drogom, a navodno je i nagomilao i goleme dugove. "Paolo privatno nije bio dobro. U početku je koristio razne lijekove, a to ga je kasnije dovelo do kokaina i težih droga. Živio je jako brzim načinom života i bojali smo se da će ga to na kraju koštati", rekao je njegov prijatelj za The Sun.

Liuzzo se navodno dugo borio s ovisnošću te je prethodno bio uhićen u Australiji zbog niza prijestupa, uključujući i posjedovanje kokaina.

Uhićen je na Gold Coastu 27. rujna 2009. nakon što se unajmljenim crnim Audijem od 90.000 dolara zabio u semafor. Tada je imao 27 godina i nije platio račune za smještaj i restoran. Australska policija optužila ga je za prijevaru, protuzakonitu uporabu motornog vozila, posjedovanje dva grama kokaina i prebrzu vožnju. Liuzzo je priznao krivnju te je bio kažnjen s 5000 dolara.

No, to nije sve što se tiče njegove kontroverzne prošlosti. Još 2002. bio je optužen za ubojstvo kolege studenta na College of the Holy Cross. Jonathan R. Duchatellier (19) preminuo je od posljedica tučnjave koja se dogodila u svibnju 2002. u jednoj stambenoj zgradi izvan kampusa, a u kojoj je sudjelovao Liuzzo. Optužba je kasnije smanjena na napad i Liuzzo je odslužio kaznu bez zatvora.

Što se tiče njegove romanse s princezom Beatrice, njih su se dvoje upoznali preko zajedničkih prijatelja i počeli izlaziti u srpnju 2005. Svoju su vezu uspjeli zadržati u tajnosti gotovo godinu dana, no razišli su se u svibnju 2006. kada su se pojavila izvješća o optužbama za ubojstvo iz nehaja.

image

Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi

Adrian Dennis/Afp/Profimedia/Adrian Dennis/afp/profimedia

Princ Andrew i Sarah Ferguson poticali su romansu svoje kćeri, unatoč sedam godina razlike među njima i njegovoj kriminalnoj prošlosti. "Svi mi imamo svoje putovanje kroz život i moramo naučiti neke stvari na svoj način, ali Beatrice je razumna djevojka, uskoro će napuniti 18 godina te ima mnogo prijatelja, uključujući Paola", rekla je njezina majka u razdoblju kad je njihova veza bila još u samim začecima.

Kraljevski par čak je i pozvao Liuzza na obiteljski odmor u ekskluzivno švicarsko skijalište Verbier.

Kasnije se pokazalo da je Liuzzo prekršio uvjete svoje kazne kako bi 2006. otišao na odmor s kraljičinom unukom i njezinom obitelji u Švicarskoj. Kao rezultat toga, vraćen je u SAD gdje mu je sud produžio trogodišnju uvjetnu kaznu, prisilivši Beatrice da prekine romansu koja je tek bila u nastajanju.

Godine 2007. osramotio je kraljevsku obitelj tvrdeći da je pušio marihuanu dok su bile prisutne Beatrice, njezina majka Sarah i sestra Eugenie, a to se zbilo tijekom odmora na Jamajci.

Samoprozvani ‘playboy‘ također je priznao da je varao Beatrice tijekom njihove veze te je otkrio da ga je ona htjela upoznati s kraljicom.

Beatrice je navodno bila slomljena srca kad je njihova romansa završila i kad se vratila u Goldsmiths.

Liuzzova smrtovnica otkrila je da je radio kao savjetnik u umjetničkoj industriji i da se nikada nije ženio. Sprovod je održan 16. veljače na Long Islandu u New Yorku, gdje je odrastao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:46